MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εντατικοποίηση των συνομιλιών αποφάσισαν Αναστασιάδης – Ακιντζί

Advertisement

Sponsored by exness

Οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι για τη διαδικασία, εκτιμούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων, οι οποίοι στην δεύτερη συνάντησή τους αυτό το μήνα, συζήτησαν την κατάσταση πραγμάτων σε όλα τα κεφάλαια από την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων τους τελευταίους τέσσερις μήνες

Advertisement

Δήλωση την οποία ανέγνωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Εσπεν Μπαρθ Έιντε μετά τη συνάντηση που διήρκεσε τρεις ώρες, αναφέρει ότι ενώ οι ηγέτες είναι ενθαρρυμένοι από την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, εντούτοις αναγνωρίζουν τη σκληρή δουλειά που ακόμη έχει να γίνει.

Οι επόμενες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 12 και 30 Οκτωβρίου και συμφώνησαν όπως εντατικοποιήσουν την εργασία τους και τις συναντήσεις τους μετά τον Οκτώβρη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί «συζήτησαν την κατάσταση των πραγμάτων σε όλα τα κεφάλαια από την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων τους τελευταίους τέσσερις μήνες.»

Οι διαπραγματευτές, ανέφερε, «ενημέρωσαν τους ηγέτες για την εργασία που έχουν επιτελέσει από την συνάντησή τους την 1η Σεπτεμβρίου 2015. Οι ηγέτες αναγνώρισαν τις προσεκτικές και εποικοδομητικές προσπάθειες των διαπραγματευτών και των ομάδων τους. Ενώ οι ηγέτες είναι ενθαρρυμένοι από την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, εντούτοις αναγνωρίζουν τη σκληρή δουλειά που ακόμη έχει να γίνει.»

Οι ηγέτες, προσθέτει η ανακοίνωση, «πιστεύουν ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι για τη διαδικασία. Θα ξανασυναντηθούν τη Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015 και την Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015.»

Στη συνέχεια, οι ηγέτες συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν την εργασία τους και να αυξήσουν τη συχνότητα των συναντήσεών τους κατά τους προσεχείς μήνες, «διατρανώνοντας την δέσμευσή τους να εργαστούν ακούραστα για να φθάσουν σε μια συνολική λύση το συντομότερο δυνατό».

​Πρόεδρος: Ανασκόπηση προόδου με στόχο τη δημιουργία συνολικών συγκλίσεων

Συνολική ανασκόπηση της μέχρι σήμερα προόδου των διαπραγματεύσεων και καταγραφή των συγκλίσεων και αποκλίσεων με στόχο τη δημιουργία συνθηκών για συνολικές συγκλίσεις, έγινε κατά τη σημερινή συνάντηση των ηγετών για το Κυπριακό, όπως δήλωσε κατά την άφιξή του στο Προεδρικό μετά τις συνομιλίες ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης .

«Έχουμε καταγράψει πού υπάρχουν συγκλίσεις, πού υπάρχουν αποκλίσεις, έτσι ώστε να μπορέσουμε στη συνέχεια να επικεντρωθούμε με εντατικό ρυθμό στην, κατά το δυνατόν, δημιουργία συνθηκών που να μας επιτρέπουν να μιλάμε για συνολικές συγκλίσεις», είπε ο Πρόεδρος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Ανέφερε ωστόσο ότι κάτι τέτοιο είναι πρόωρο «αφού υπάρχουν και προβλήματα, ως ήταν φυσικό, τα οποία δεν είναι εξ εκείνων που μπορεί εύκολα να θεωρηθεί ότι λύνονται».

Επανέλαβε παράλληλα την αποφασιστικότητά «να δουλέψουμε με εντατικούς ρυθμούς και καλή διάθεση, προκειμένου το συντομότερο δυνατόν να εξευρεθεί μια αποδεκτή και από τις δύο κοινότητες συμφωνία, στη βάση πάντα των αναγνωρισμένων δικαιωμάτων του κάθε Ευρωπαίου πολίτη και, βεβαίως, Κύπριου πολίτη».

Σε ερώτηση αν εισήλθαν σήμερα στο θέμα του περιουσιακού, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «όταν λέω εφ’ όλης της ύλης, πώς ήταν δυνατόν να εγκαταλειφθεί το περιουσιακό που είναι ένα από τα ουσιώδη θέματα;».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network