MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εντατικοποιείται ο διάλογος για ανανέωση της σύμβασης στα ξενοδοχεία

Advertisement

Sponsored by exness

Θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με τους επικεφαλής των εργοδοτικών και των συνδικαλιστικών οργανώσεων των ξενοδοχοϋπαλλήλων με εμπλοκή της Υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου για την ανανέωση της συλλογική σύμβασης.

Advertisement

Η Υπουργός, η οποία ανέλαβε το ρόλο του πυροσβέστη, συναντήθηκε σήμερα με τις συντεχνίες και τους ξενοδόχους στο γραφείο της, όπου συζητήθηκαν όλα τα θέματα, που απασχολούν τις δύο πλευρές.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε να συνεχίσουν εντατικές διαβουλεύσεις, με την προσωπική εμπλοκή της κυρίας Αιμιλιανίδου, έτσι ώστε να επιτευχθεί η ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, η οποία έληξε 31 Δεκεμβρίου του 2015.

Ο διάλογος θα συνεχιστεί, είπε η Υπουργός, χωρίς να έχουν τεθεί χρονοδιαγράμματα λέγοντας ότι «με βάση των Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων, όταν γίνεται διάλογος, σημαίνει ότι συνεχίζεται ο διάλογος, ώσπου να κηρυχθεί από το Υπουργείο αδιέξοδο».

Η κυρία Αιμιλιανίδου χαιρέτησε την απόφαση για συνέχιση του διαλόγου όπως και την απόφαση των συντεχνιών να άρουν τα απεργιακά μέτα.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι υπάρχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία για το θέμα του τουρισμού, γιατί είναι ένας από τους τομείς ο οποίος παραμένει στην οικονομία μετά από την κρίση να λειτουργεί σαν ατμομηχανή, η Υπουργός Εργασίας είπε, «Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία και γι` αυτό οι προσπάθειες όλων είναι να υπάρξει εργατική ειρήνη. Ο τουρισμός είναι πραγματικά το σημαντικό θέμα σήμερα στον τόπο μας, με την οικονομική κρίση, αλλά με το ίδιο τρόπο αντιμετωπίζουμε ως Υπουργείο Εργασίας και τους εργαζόμενους. Και αυτό είναι το σημαντικό ότι σήμερα όλοι μαζί συμφώνησαν να βρουν τις καλύτερες λύσεις».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network