MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ένταση, επεισόδια και γάλα στο δρόμο κατά την διαδήλωση των κτηνοτρόφων στα κατεχόμενα 

Advertisement

Sponsored by exness

Δεκάδες λίτρα γάλακτος στο δρόμο ρίχνουν οι κτηνοτρόφοι – παραγωγοί και μάλιστα με τα χέρια από τα δοχεία τους, καθώς για δεύτερη μέρα συνεχίζουν την εκδήλωση διαμαρτυρίας τους ζητώντας επιδότηση του κριθαριού και της τιμής του γάλακτος.

Advertisement

Η ένωση τ/κ παραγωγής και ανατροφής ζώων, όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, θεωρεί ελλιπή τη στήριξη του ψευδοκράτους και από χθες προσπαθούν να εισέλθουν στην Λευκωσία με τα γεωργικά τους μηχανήματα για να διαμαρτυρηθούν στο «υπουργείο γεωργίας» και την «πρωθυπουργία», όμως η «αστυνομία» τους έχει ανακόψει στον κυκλικό κόμβο του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου.

Ο πρόεδρος της ένωσης, Μουσταφά Ναϊμογουλαρί δήλωσε ότι οι κτηνοτρόφοι θα επιμείνουν στις κινητοποιήσεις τους. Δεν θα δώσουμε στο «κράτος» το γάλα μας τζάμπα, κάθε μέρα θα το χύνουμε στον δρόμο, ανέφερε ο Ναϊμογουλαρί λέγοντας «κρίμα η νοοτροπία τους» για τον «υπουργό γεωργίας». Διαμαρτυρήθηκε δε ότι με την αύξηση της τιμής του κριθαριού και την τιμή αγοράς του γάλακτος από την «συνεργατική γάλακτος», οι παραγωγοί έχουν φτάσει στο σημείο πτώχευσης.

Ο «υπουργός γεωργίας», συνέχισε, διατείνεται ότι ξέρεις τη δουλειά μας καλά. «Αφού έτσι είναι, έλα πάρε τα τσιφλίκια μας και κάνε εσύ αυτή τη δουλειά», είπε απευθυνόμενος στον Ερκούτ Σιαχαλί.

Στο μεταξύ, όπως και χθες έτσι και σήμερα οι κτηνοτρόφοι – παραγωγοί έχουν σταθμεύσει τα γεωργικά τους μηχανήματα με τέτοιο τρόπο ώστε η πρόσβαση από και προς το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου είναι πολύ δύσκολη. Ωστόσο ο Ναϊμοουλαρί δήλωσε ότι κανείς δεν πρέπει να πιστεύει ότι είναι οι κτηνοτρόφοι που εμποδίζουν τον δρόμο των ταξιδιωτών, αφού είναι η «αστυνομία» που τους ανέκοψε τον δρόμο για την Λευκωσία σε εκείνο το ύψος.

Ο Σιαχαλί ας κοιμηθεί απόψε με τις «δυνάμεις ασφαλείας» αλλά κανείς δεν τον σώζει, είτε θα πέσουν κόστη είτε θα αυξηθεί η τιμή του γάλακτος, είπε ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων, προσθέτοντας ότι σε λίγο θα αποφασίσουν πώς θα κινηθούν. Εάν δεν μπορέσουν να εισέλθουν στην Λευκωσία, ανέφερε, τότε σε κάθε περιοχή θα χύνουν το γάλα στο δρόμο και θα προβούν σε ξαφνικές διαμαρτυρίες.

Οι εφημερίδες γράφουν ότι χθες το βράδυ σημειώθηκαν εντάσεις και επεισόδια μεταξύ κτηνοτρόφων και «αστυνομικών» στον κυκλικό κόμβο του παράνομου αεροδρομίου ενώ οι ταξιδιώτες που δεν είχαν πρόσβαση πήγαιναν με τα πόδια κουβαλώντας τις βαλίτσες τους μέχρι το κτίριο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network