MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εντάλματα σύλληψης για Ζολώτα και Φόλε για την υπόθεση Focus

Advertisement

Sponsored by exness

Εντάλματα σύλληψης για τους Μιχάλη Ζολώτα και Μιχάλη Φολέ για την υπόθεση Focus – Απαιτείται η φυσική παρουσία όλων των κατηγορουμένων αποφάσισε το δικαστήριο

Advertisement

Την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης κατά των Μιχάλη Ζολώτα και Μιχάλη Φολέ, για την υπόθεση Focus, αποφάσισε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, το οποίο νωρίτερα αποφάσισε ότι είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία των δύο προαναφερθέντων κατηγορούμενων όπως και των Αντρέα Βγενόπουλου και Κυριάκο Μάγειρα  για σκοπούς παραπομπής τους σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας.

Για τους Αντρέα Βγενόπουλο και Κυριάκο Μάγειρα, το Επαρχιακό Δικαστήριο, λαμβάνοντας υπόψη την ενδιάμεση απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου, αποφάσισε όπως δοθεί  χρόνος στους συνηγόρους υπεράσπισης μέχρι τις 3 Νοεμβρίου για να διαβουλευθούν με τους πελάτες τους ως προς το κατά πόσον θα παρουσιαστούν ή όχι ενώπιον του Δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στην απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου περιλαμβάνεται σύσταση προς την Κυπριακή Δημοκρατία να απέχει από την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης εναντίον των Βγενόπουλου και Μάγειρα ενόσω βρίσκεται σε εξέλιξη η διαιτητική διαδικασία.

Η κα. Μηλιώτου κάλεσε επίσης τον Γενικό Εισαγγελέα να τοποθετηθεί στο κατά πόσο η Κυπριακή Δημοκρατία ενδέχεται να κριθεί υπόλογη μη συμμόρφωσης με την εν λόγω σύσταση στην περίπτωση που το δικαστήριο προχωρήσει από μόνο του στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης εναντίον τους.

Οι συνήγοροι των Βγενόπουλου και Μάγειρα ζήτησαν χρόνο προκειμένου να διαβουλευθούν με τους πελάτες τους  κάτι που αποδέχτηκε το Δικαστήριο το οποίο αποφάσισε τη συνέχιση της διαδικασίας στις 12 το μεσημέρι.
Και οι τέσσερις είναι κατηγορούμενοι στην ποινική υπόθεση που αφορά στο ένα εκατομμύριο ευρώ το οποίο καταβλήθηκε από την εταιρεία Focus προς την εταιρεία του ν πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και πρώην Υπουργού Εσωτερικών και Οικονομικών, Χριστόδουλου Χριστοδούλου.

Τα άλλα τρία φυσικά πρόσωπα τα οποία είναι κατηγορούμενα στην υπόθεση, ήτοι Χριστόδουλος Χριστοδούλου, η κόρη του Αθηνά Χριστοδούλου και ο πρώην σύζυγος της Ανδρέας Κιζουρίδης παρουσιάστηκαν και σήμερα αυτοπροσώπως στο δικαστήριο μαζί με τους δικηγόρους τους. Κατηγορούμενες στην υπόθεση είναι επίσης και οι εταιρείες Α. C. Christodoulou Consultants Ltd, Marfin Invesment Group – MIG(πρώηνMarfin Financial Group – MFG) και Focus MaritimeCorp., ως νομικά πρόσωπα.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν συνολικά 29 κατηγορίες που αφορούν στα εξής 7 αδικήματα: (1) Συναλλαγές με αντιπροσώπους οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, (2) Δεκασμός Δημόσιου Λειτουργού, (3) Ενεργός δωροδοκία οικείων δημόσιων αξιωματούχων, (4) Δωροληψία από οικείους δημόσιους Αξιωματούχους, (5) Κατάχρηση εξουσίας, (6) Κατάχρηση εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό και (7) Αδικήματα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Το δικαστήριο όρισε νέα ημερομηνία για εκδίκαση της υπόθεσης την 3η Νοεμβρίου 2016.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network