MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ένσταση Συμμαχίας για λογότυπο Οικολόγων. Δείτε γιατί…

Advertisement

Sponsored by exness

Ένσταση Συμμαχίας Πολιτών για το λογότυπο ψηφοδελτίου του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών – Ζητούν παρέμβαση Χάσικου – Προσπαθούν να δημιουργήσουν σύγχυση, τονίζεται σε επιστολή που απέστειλαν στον ΥΠΕΣ

Advertisement

Σε επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Συμμαχίας Πολιτών υπέβαλε ένσταση για το λογότυπο, το οποίο «αποσκοπεί, κατά την άποψη μας, να προκαλέσει σύγχυση ανάμεσα στους πολίτες αναφορικά με τη Συμμαχία Πολιτών, αφού αναφέρεται σε Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών».

Ο Αλέξανδρος Μιχαηλίδης σημειώνει πως «εύλογα αρκετοί πολίτες μας ρωτούν αν κάναμε κοινό ψηφοδέλτιο με τους Οικολόγους, γεγονός που αποδεικνύει ότι το ‘Συνεργασία Πολιτών’ οι πολίτες το εκλαμβάνουν ως ‘Συμμαχία Πολιτών’.

Η ίδια σύγχυση προκλήθηκε και στον Έπαρχο Αμμοχώστου ο οποίος αρχικά δεν είχε προσκαλέσει τη Συμμαχία Πολιτών στην ενημερωτική σύσκεψη που οργάνωσε για θέματα εκλογών». Μέσω της επιστολής, η Συμμαχία αφήνει «σκιές» για σκόπιμη ενέργεια από πλευράς Οικολόγων, με στόχο τη δημιουργία σύγχυσης.

Συγκεκριμένα αναφέρεται πως:

• Το όνομα «Συνεργασία Πολιτών» παραπέμπει στη «Συμμαχία Πολιτών».

• Ενώ το χρώμα των Οικολόγων είναι το πράσινο, για το «Συνεργασία Πολιτών» επιλέγηκε το μπλε χρώμα το οποίο είναι το χρώμα γραφής της «Συμμαχίας Πολιτών».

• Η «Συνεργασία Πολιτών» γράφτηκε με παρόμοια γραμματοσειρά που είναι γραμμένη η Συμμαχία Πολιτών.

«Όλα αυτά αποδεικνύουν κακή πρόθεση και σκόπιμη προσπάθεια από μέρους των Οικολόγων για τη δημιουργία σύγχυσης ανάμεσα στους πολίτες. Αναμένουμε τη δική σας παρέμβαση για αποκατάσταση της αρχής του αλληλοσεβασμού και του διακριτού», καταλήγει η επιστολή.

Απάντηση Οικολόγων για την ένσταση από πλευράς Συμμαχίας

«Ποιοί οι λόγοι που ο κ. Λιλλήκας συστρατεύεται με το ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ;» διερωτάται το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, σχολιάζοντας την ένσταση που κατέθεσε η Συμμαχία Πολιτών για το λογότυπο του κόμματος που θα περιληφθεί στο ψηφοδέλτιο. «Είναι πρωτοφανές ένα κόμμα να εφεσιβάλλει την απόφαση του παγκύπριου συνεδρίου άλλου πολιτικού κινήματος. Και μάλιστα με παρέλευση έξι μηνών», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των Οικολόγων. Σημειώνεται πως «λυπούμαστε κ. Λιλλήκα για την πρωτοφανή επίθεση, αλλά και για τους αστείους ισχυρισμούς που χρησιμοποιείτε» και πως το κόμμα επιφυλάσσεται για τις ενέργειες του που θα το προφυλάξουν.

Απάντηση, στην απάντηση

«Ανεχτήκαμε για έξι μήνες αυτή την παρωδία. Αποδεδειγμένα η όλη προσέγγιση των Οικολόγων/Συνεργασίας Πολιτών κρύβει σκοπιμότητες. Ακόμη και στον επίσημο λογαριασμό Twitter των Οικολόγων εμφανίζουν θέσεις και ανακοινώσεις ως Συμμαχία Πολιτών», απάντησε μέσω δεύτερης ανακοίνωσης η Συμμαχία. Για τη συστράτευση με ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ, το κόμμα σημειώνει πως «το παραμύθι πρέπει επιτέλους να τελειώνει. Είναι οι Οικολόγοι του κ. Περδίκη που συμμετείχαν στη διακυβέρνηση ΑΚΕΛ επί Δ. Χριστόφια και είναι οι Οικολόγοι του κ. Περδίκη που συμμετέχουν στη διακυβέρνηση ΔΗΣΥ με την Επίτροπο τους. Το να συμμετέχει κανείς στην εκάστοτε διακυβέρνηση και ταυτόχρονα να το παίζει και αντιπολίτευση είναι τουλάχιστον αντιφατικό».

Υπενθυμίζουμε πως μέχρι τις 12:30 σήμερα το μεσημέρι, εκπνέει η 24ωρη διορία που δόθηκε για υποβολή ενστάσεων ως προς τις υποψηφιότητες για τις Βουλευτικές. Η ένσταση από πλευράς Συμμαχίας, ενδέχεται να καθυστερήσει τη διαδικασία προετοιμασίας για την εκτύπωση των ψηφοδελτίων.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network