MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ενώπιον της Επιτροπής Εσωτερικών το N/S ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών οργανισμών

Advertisement

Sponsored by exness

Με στόχο να διασφαλιστούν τα νόμιμα συμφέροντα των κυπριακών καναλιών, η Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως και συζήτησε τις εναρμονιστικές διατάξεις για το νομοσχέδιο περί ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών οργανισμών, καθώς και το νομοσχέδιο περί ΡΙΚ. 

Advertisement

Τα μέλη της Επιτροπής Εσωτερικών εμφανίστηκαν και σήμερα επιφυλακτικά σε σχέση με μια ενδεχόμενη κάθοδο ελλαδικών καναλιών στην Κύπρο, ενώ θεωρούν πως θα ήταν λάθος να αφήσουν το θέμα ανεξέλεγκτο, με κίνδυνο να λειτουργήσει σε βάρος της ποιότητας, της ενημέρωσης, της πληροφόρησης, αλλά και σε βάρος των κυπριακών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών.

Εξέφρασαν συνάμα την ανησυχία τους, αφού οι κυπριακές επιχειρήσεις κινδυνεύουν να βρεθούν απέναντι σε ένα αθέμιτο ανταγωνισμό από εισαγόμενα κανάλια και τηλεοπτικούς σταθμούς.

Σε δηλώσεις του, μετά από τη συνεδρία, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών, Γιάννος Λαμάρης, είπε ότι προσπαθούν να ολοκληρώσουν μια δύσκολη νομοθετική πράξη, σημειώνοντας ότι “πρέπει να διασφαλίσουμε την ποιότητα, αλλά και την ασφαλή λειτουργία των ραδιοτηλεοπτικών μέσων της χώρας μας από τον κίνδυνο κάλυψης του πεδίου από ξένα μέσα”.

“Όταν μια Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων αποφασίζει ότι οι δυνατότητες της είναι να λειτουργούν τέσσερις τηλεοπτικοί σταθμοί, αντιλαμβάνεστε ότι η Κύπρος δεν μπορεί να λειτουργεί με 24 και να αφήσει ανοικτό το πεδίο των υπόλοιπων σταθμών από την Ελλάδα να εκπέμπουν από την Κύπρο, χωρίς μάλιστα να πληρώνουν αυτά που πληρώνουν οι κυπριακής ιδιοκτησίας ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί”, είπε.

Συνέχισε λέγοντας ότι θα ρυθμίσουν και θα λύσουν το ζήτημα, έτσι που πραγματικά να διασφαλιστεί αυτό που επιδιώκεται να διασφαλιστεί.

Ανέφερε πως την ερχόμενη εβδομάδα κάλεσαν το Υπουργείο Εσωτερικών και τη Νομική Υπηρεσία να διαφοροποιήσουν το κείμενο που υπάρχει, ώστε να παραμείνουν μόνο οι εναρμονιστικές πρόνοιες και για τον περί ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών και για τον περί ΡΙΚ νόμο έτσι που να μπορέσουν μέχρις τις 14 του Απρίλη, που είναι τελευταία Ολομέλεια της Βουλή, να ψηφίσουν αυτά τα πολύ σοβαρά νομοθετήματα.

Ο κ. Λαμάρης εξέφρασε την άποψη ότι θα ήταν λάθος να αφήσουν το θέμα ανεξέλεγκτο, γιατί όπως είπε, “θα λειτουργήσει σε βάρος και της ποιότητας, της ενημέρωσης, της πληροφόρησης, αλλά και σε βάρος των δικών μας ραδιοτηλεοπτικών σταθμών”.

“ Ασφαλώς η ποιότητα δεν είναι συνάρτηση της ποσότητας, για να πει κάποιος ότι όσους παραπάνω σταθμούς έχει μια χώρα θα προσφέρει και καλύτερη ποιότητα”, πρόσθεσε.

Ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, Γιώργος Περδίκης, είπε ότι “φαίνεται να υπάρχει πολύ σκληρός ανταγωνισμός στον τομέα των ραδιοτηλεοπτικών μέσων”, για να προσθέσει ότι “κινδυνεύουν οι κυπριακές επιχειρήσεις να βρεθούν απέναντι σε ένα αθέμιτο ανταγωνισμό από εισαγόμενα κανάλια και τηλεοπτικούς σταθμούς”.

“Θέλουμε με την νομοθετική μας παρέμβαση να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρξει ένα πλαίσιο ασφαλούς ανταγωνισμού των κυπριακών καναλιών έναντι των εισαγόμενων”, είπε.

Ανέφερε ότι όλα τα κόμματα προετοιμάζουν μια παρέμβαση στο νομοσχέδιο, για να διασφαλιστούν τα νόμιμα συμφέροντα των κυπριακών καναλιών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΣΕΡΙ / ΑΡΗΣ

ShootandGoal