MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ενώπιον της Επ. Οικονομικών η υποχρεωτική υποβολή φορολογικής δήλωσης ηλεκτρονικά

Advertisement

Sponsored by exness

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών συζήτησε σήμερα την υιοθέτηση διάταξης μέσω της τροποποίησης των (γενικών) κανονισμών για ΦΠΑ που να προβλέπει την υποχρεωτική υποβολή φορολογικής δήλωσης με ηλεκτρονικά μέσα από όλα τα νομικά πρόσωπα.

Advertisement

Από βουλευτές τέθηκε θέμα όπως η ηλεκτρονική υποβολή φορολογικής δήλωσης επεκταθεί και στα φυσικά πρόσωπα και παράλληλα διευρυνθεί για να περιλάβει και την ηλεκτρονική δήλωση από φυσικό ή νομικό πρόσωπο στην περίπτωση που το κράτος χρωστά σε φορολογουμένους. Θέμα που τέθηκε από τον Σύνδεσμο Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ).

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ονούφριος Κουλλά είπε ότι ο ΔΗΣΥ στηρίζει κάθε προσπάθεια της Κυβέρνησης για να εισαχθεί ηλεκτρονική διακυβέρνηση στον τόπο μας γιατί κάτι τέτοιο μειώνει το κόστος της δημόσιας υπηρεσίας και αυξάνει την παραγωγικότητα της, διευκολύνει τους πολίτες και αυξάνει ευρύτερα την παραγωγικότητα της οικονομίας.

Ανέφερε ότι ομόφωνα η Επιτροπή Οικονομικών θα επιθυμούσε να δει την ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης να επεκτείνεται τόσο στην επιστροφή ΦΠΑ από το κράτος στις επιχειρήσεις όσο και στην πληρωμή ηλεκτρονικά του οφειλόμενου φόρου.

Πρόσθεσε ότι είναι τέτοια νομοσχέδια που μπορούν να προσθέσουν αξία στην κυπριακή οικονομία και να δούμε μακροπρόθεσμα οφέλη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network