MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ενώπιον Δικαστηρίου Συλλούρης, Τζιοβάνης και οι άλλοι δύο για το πολύκροτο βίντεο του Al Jazeera

Advertisement

Sponsored by exness

Εξελίξεις στην υπόθεση που για μήνες μονοπωλούσε την κυπριακή κοινή γνώμη – Καταχωρίσθηκε στο Δικαστήριο από τον Γενικό Εισαγγελέα ποινική υπόθεση που αφορά στο ρεπορτάζ του δημοσιογραφικού δικτύου Al Jazeera με σκοπό την παραπομπή της στο Κακουργιοδικείο

Καταχωρίσθηκε σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, με σκοπό την παραπομπή της στο Κακουργιοδικείο, ποινική υπόθεση που αφορά τόσο σε ρεπορτάζ του δημοσιογραφικού δικτύου Al Jazeera όσο και σε γεγονότα στο πλαίσιο των κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων αλλοδαπών επενδυτών και επιχειρηματιών, βάσει του πορίσματος που ετοίμασε η Επιτροπή Νικολάτου.

Advertisement

Ενώπιον της Δικαιοσύνης θα προσαχθούν τέσσερα φυσικά πρόσωπα με το κατηγορητήριο αποτελείται από πέντε κατηγορίες.

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης και ο πρώην βουλευτής του ΑΚΕΛ Χριστάκης Τζιοβάνης που παραιτήθηκαν από τα αξιώματα τους σε συνέχεια του σάλου που προκλήθηκε, καθώς επίσης ο δικηγόρος Ανδρέας Πιττάτζης και ανώτερο στέλεχος του ομίλου Τζιοβάννη αντιμετωπίζουν κατηγορίες που αφορούν αδικήματα συνομωσίας για καταδολίευση της Δημοκρατίας και επηρεασμό δημόσιου λειτουργού κατά παράβαση του Νόμου που κυρώνει τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ποινικοποίηση της Διαφθοράς.

Ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας εφιστούν την προσοχή στην αναγκαιότητα αποφυγής δημοσιοποίησης ευαίσθητων λεπτομερειών της υπόθεσης για σκοπούς προστασίας όλων των διαδικασιών, τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων (περιλαμβανομένου του τεκμηρίου αθωότητας) και τη συμμόρφωση με τη νομοθεσία για προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Όπως είχε αναφερθεί και σε προηγούμενο δημοσίευμα της Cyprus Times, o ογκωδέστατος φάκελος στάλθηκε από την Αστυνομία στη Νομική Υπηρεσία από τον Απρίλιο, μελετήθηκε διεξοδικά από την ομάδα νομικών υπό τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα σε συνεργασία με τους ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου και από τότε άνοιξε ο δρόμος για τα επόμενα βήματα.

Ως γνωστόν, η δημοσιοποίηση του επίμαχου βίντεο τον Οκτώβρη του 2020 από το δίκτυο Al Jazeera, προκάλεσε τριγμούς, φέρνοντας στο φως διαλόγους για το πως ένας ξένος επενδυτής μπορούσε να αποκτήσει κυπριακό διαβατήριο, παρακάμπτοντας κανονισμούς και διαδικασίες. Ήταν μετά τον σάλο που ξέσπασε τότε, που ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης οδηγήθηκε σε παραίτηση. Παραίτηση τότε, υπέβαλε και ο  βουλευτής του ΑΚΕΛ Χριστάκης Τζιοβάνη, ο οποίος φαινόταν στο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network