MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ενημερώθηκε οι εργαζόμενοι της ΑΗΚ ενόψει της απόφασης για απεργία

Advertisement

Sponsored by exness

Με βασική θέση ότι το Υπουργείο Ενέργειας προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα στο θέμα του ιδιοκτησιακού διαχωρισμού της ΑΗΚ, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις προχώρησαν σήμερα σε ενημερώσεις σε όλους τους χώρους εργασίας παγκυπρίως αναφορικά με το θέμα της απεργίας διαρκείας που αποφασίστηκε για τις 6 Απριλίου.

Advertisement

Οι συντεχνίες προχώρησαν σε λεπτομερή ενημέρωση των εργαζομένων για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του ιδιοκτησιακού διαχωρισμού της ΑΗΚ σε δύο εταιρείες, που όπως υποστηρίζουν θα οδηγήσει σε διάλυση του οργανισμού.

Όπως ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο ο Γραμματέας της ΣΗΔΗΚΕΚ ΑΗΚ Δημήτρης Κωνσταντίνου το Υπουργείο Ενέργειας, έχει ετοιμάσει πλάνο υλοποίησης του διαχωρισμού της ΑΗΚ και προγραμματίζουν μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να έχουν ολοκληρωθεί και οι σχετικές νομοθεσίες.

Μάλιστα, όπως είπε, προγραμματίζεται μέχρι και η βουλή να συνέλθει εκτάκτως τον Αύγουστο για να περάσουν οι νομοθεσίες γιατί όλα πρέπει να τελειώσουν μέχρι τον Σεπτέμβρη – Οκτώβριο. Αυτό, όπως είπε, λέχθηκε σε γενική ενημέρωσή τους από το Διοικητικό Συμβούλιο.Οι συντεχνίες πρόσθεσε, δεν ενεργούν από μόνες τους, αλλά στηρίζουν τις θέσεις που εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο, η διεύθυνση και οι τεχνοκράτες της ΑΗΚ, οι οποίοι έχουν θέσει σωρεία παρατηρήσεων στο Υπουργείο και δεν έχει ληφθεί υπόψη ούτε ένα σίγμα.

Αναφερόμενος στην απόφαση που λήφθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο για την ΑΗΚ τον περασμένο Ιανουάριο, ανέφερε ότι σε καμιά περίπτωση η απόφαση που λήφθηκε δεν έλεγε ότι θα ετοιμαστούν νομοθεσίες και θα τελειώσουν όλα, αλλά έλεγε ότι σε ένα χρόνο θα επανεξεταστούν όλα, θα λαμβάνονταν υπόψη μια σειρά αστάθμητων παραγόντων όπως η λύση του Κυπριακού, το φυσικό αέριο, η ηλεκτρική διασύνδεση με Ισραήλ, η λειτουργία της ανταγωνιστικής αφοράς και στη συνέχει θα λαμβάνονταν η απόφαση.

Όπως ανέφερε είναι ξεκάθαρος ο στόχος του Υπουργείου για ξήλωμα και αποκαθετοποίηση του οργανισμού, κάτι που είναι καταγεγραμμένο και στις θέσεις της Τρόικας.

Όπως είπε πολιτικές δηλώσεις που έχουν γίνει και διερωτώνται γιατί φωνάζουν οι εργαζόμενοι στην ΑΗΚ είναι εκ του πονηρού, θεωρώντας ότι έχουν την κοινή με το μέρος τους.

«Φωνάζουμε επειδή προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα», ανέφερε.

Υποστήριξε ότι η ΑΗΚ θα διαλυθεί εκ των έσω, αφού δεν υπάρχει διευθυντική δομή για να εφαρμόσει όσα πρέπει να εφαρμοστούν. Παράλληλα είπε ότι δεν μπορούν να γίνονται πειραματισμοί υψηλού ρίσκου.

Σημείωσε παράλληλα ότι οι 4 συντεχνίες της ΑΗΚ, διαφορετικών πολιτικών κατευθύνσεων που έχουν ωστόσο κοινή θέση το θέμα της ΑΗΚ και δεν υπάρχουν προεκλογικές σκοπιμότητες.

Το Κυπριακό Πρακτορείο επικοινώνησε με την διεύθυνση της ΑΗΚ η οποία δεν θέλησε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network