MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ενημερώθηκαν τα τ/κ κόμματα και χαιρέτισαν τις ψεσινές εξελίξεις

Advertisement

Sponsored by exness

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί ενημέρωσε σήμερα τη “βουλή” στα κατεχόμενα για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Advertisement

Η συνεδρία της “βουλής” συνεχίζεται, αλλά ο κ. Ακιντζί αποχώρησε μετά από 2,5 ώρες λόγω άλλων υποχρεώσεων. Ο κ. Ακιντζί ανέφερε ότι ήταν μια πολύ χρήσιμη συνάντηση και πρόσθεσε ότι ενημέρωσε το `σώμα` και μετά έλαβαν το λόγο τα κόμματα. Είπε ότι μίλησε για τις εξελίξεις στο Μοντ Πελεράν και για τα όσα συμφωνήθηκαν στο χθεσινοβραδινό δείπνο.

Πρόσθεσε ότι όλα τα κόμματα χαιρέτισαν τις ψεσινές εξελίξεις και υπογράμμισαν τη σημασία της βούλησης για να υπάρξουν αποτελέσματα και ότι θα συνεχίσει το διάλογο με τη “βουλή”.

Εξέφρασε την ευχή να υλοποιηθεί η χθεσινοβραδινή συμφωνία, να υπάρξει κατάληξη και οι δύο πλευρές να είναι ευχαριστημένες με το αποτέλεσμα, ούτως ώστε οι επόμενες γενεές να ζήσουν σε συνθήκες ειρήνης και όχι υπό απειλές, και να τοποθετηθούν θετικά στο δημοψήφισμα.

Είπε ακόμη ότι τέτοια κατάληξη θα είναι προς όφελος του νησιού και θα συμβάλει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στις σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας και θα αποτελέσει καλό παράδειγμα για την περιοχή.

Η “πρόεδρος” της “βουλής” Σιμπέλ Σιμπέρ είπε ότι όλα τα κόμματα, παρά τις διαφορές τους, έχουν μια κοινή θέση, ότι δηλαδή ο κόσμος στο νησί πρέπει να ζήσει σε συνθήκες ελευθερίας, ασφάλειας και να διατηρήσουν όλοι την ύπαρξή τους εσαεί.

Η κοινή θέληση είναι η επίτευξη μιας βιώσιμης λύσης σε συνθήκες ασφάλειας, είπε.

Σημειώνεται ότι η συνεδρία ήταν κλειστή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network