MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ενημέρωση από Τσίπρα για το κυπριακό ζητά η ΝΔ

Advertisement

Sponsored by exness

Αίτημα προς την αρμόδιες επιτροπές της ελληνικής Βουλής για ενημέρωση πρωτίστως για το κυπριακό, αλλά και για άλλα θέματα εξωτερικής πολιτικής

Advertisement

Επικαλούμενη πρωτίστως τις εξελίξεις στο Κυπριακό, αλλά και τις σχέσεις με την Τουρκία, τη πορεία των διαπραγματεύσεων για την ονομασία της ΠΓΔΜ, τη κατάσταση έντονης ρευστότητας στην Τουρκία, και τη παρατεταμένη εκρηκτική κατάσταση στην Μέση Ανατολή και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, η Νέα Δημοκρατία ζητεί την άμεση σύγκληση της Διαρκούς  Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων.

Το αίτημα, που υπογράφει ο υπεύθυνος εξωτερικών υποθέσεων του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, και συνυπογράφουν άλλοι 11 βουλευτές, απευθύνεται προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κωνσταντίνο Δουζίνα με την επισήμανση ότι με τόσο σημαντικές και κρίσιμες εξελίξεις σε εθνικά και περιφερειακά θέματα, «τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει την έλλειψη ουσιαστικής ενημέρωσης της Εθνικής Αντιπροσωπείας από την κυβέρνηση».

Σε όλα τα προαναφερόμενα θέματα υψίστης εθνικής προτεραιότητας  έχουν προστεθεί με δραματική ένταση οι κατακλυσμικές εξελίξεις στο προσφυγικό/μεταναστευτικό, αναφέρει το αίτημα της ΝΔ. «Οι ασάφειες και οι γκρίζες ζώνες  της πρόσφατης συμφωνίας των Βρυξελλών για το θέμα αυτό, ευλόγως προκαλούν μεγάλο προβληματισμό και ανησυχία καθώς, πέρα όλων των άλλων, αφορούν στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, με τις Βαλκανικές χώρες και με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή  Ένωση», συμπληρώνει.

Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τονίζει ότι έχει σωρευθεί μια κρίσιμη μάζα πολύ σοβαρών ζητημάτων Εξωτερικής Πολιτικής  για τα οποία θεωρεί πως πρέπει να υπάρξει από την Κυβέρνηση επίσημη, ουσιαστική και σφαιρική ενημέρωση της Βουλής των Ελλήνων και  των πολιτικών δυνάμεων της  χώρας.

Παρατηρεί ακόμα στο έγγραφο αίτημά της προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής, ότι κατά την πρόσφατη παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ο  Πρωθυπουργός αφιέρωσε στην Εξωτερική Πολιτική της χώρας δύο μόνο παραγράφους. Ενώ από την πλευρά του ο Υπουργός Εξωτερικών, αρκέστηκε σε μια «περιγραφική, γενικόλογη και αόριστη ομιλία η οποία δεν συνιστά ουσιαστική ενημέρωση της Εθνικής Αντιπροσωπείας».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network