MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ενημερώνει το Εθνικό για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ο ΠτΔ

Advertisement

Sponsored by exness

Τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου την ερχόμενη βδομάδα για να ενημερωθούν οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τις μέχρι τώρα εξελίξεις στο Κυπριακό, ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε δηλώσεις του στο περιθώριο των εορτασμών για τον Άγιο Μάρωνα.

Advertisement

Ερωτηθείς σχετικά με την επιστολή που απέστειλε προς τους 27 αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων των χωρών μελών της ΕΕ σε σχέση με το τουρκικό αίτημα όπως ισχύσουν, μετά τη λύση του Κυπριακού, και για τους Τούρκους πολίτες, οι τέσσερις βασικές ελευθερίες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «όπως αναφέρεται και στην επιστολή, δεν είναι θέμα που αφορά μια χώρα, αλλά το σύνολο των χωρών (της ΕΕ) και θεωρώ ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί να διαπραγματεύεται εκ μέρους των υπολοίπων ή να δημιουργεί προηγούμενα, τα οποία πιθανότατα να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα στην ΕΕ”.

Ερωτηθείς ποια ήταν η αντίδραση τους, ο Πρόεδρος είπε ότι “αυτό που έχω εισπράξει είναι την απόλυτη κατανόηση των Ευρωπαίων εταίρων και βεβαίως των θεσμών».

Ερωτηθείς για τις συζητήσεις που είχε με την Πρωθυπουργό της Βρετανίας και την Καγκελάριο της Γερμανίας αναφορικά με τις επισκέψεις τους στην Τουρκία, ο Πρόεδρος είπε ότι «είχε προηγηθεί δική μου τηλεφωνική επικοινωνία και με τις δύο, με γραπτά σημειώματα που εστάλησαν και υπήρξε ενημέρωση για τις εκεί επαφές τους».

Κληθείς να σχολιάσει αναφορές και επικρίσεις ότι μπορεί να είναι πρόωρη μια νέα διάσκεψη για την Κύπρο, ο Πρόεδρος είπε ότι «αυτό το οποίο γνωρίζω είναι ότι καταβάλλω προσπάθεια για να εξαλειφθεί κάθε πρόσχημα από οποιαδήποτε πλευρά ώστε να αποδείξει τις πραγματικές της προθέσεις. Δεν αποτελεί μια Σύνοδος σε επίπεδο Υπουργών την τελική φάση, αλλά τη συντήρηση αυτού που έχει ξεκινήσει στις 12 Ιανουαρίου στη Γενεύη”.

“Προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι αυτή την περίοδο η τουρκική Κυβέρνηση λόγω του δημοψηφίσματος ενδεχόμενα να μην είναι σε θέση να πάρει τις αποφάσεις που πρέπει. Θα πρέπει να διατηρηθεί ζωντανός ο διάλογος και να διαφανούν οι πραγματικές προθέσεις, όταν και εφόσον ξεπεραστεί και το πρόβλημα που προσχηματικά προβάλλεται αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν θα συγκαλέσει Εθνικό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος είπε ότι «την ερχόμενη βδομάδα θα συγκληθεί βεβαίως το Εθνικό Συμβούλιο για να ενημερωθούν οι αρχηγοί των κομμάτων για τις μέχρι τώρα εξελίξεις».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network