MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εγγράφονται στους καταλόγους του ΓεΣΥ οι ειδικοί γιατροί. Πως θα καταβάλλονται οι εισφορές

Advertisement

Sponsored by exness

Άνοιξαν σήμερα οι καταλόγοι του ΓεΣΥ για τους ειδικούς γιατρούς – Κανονικά η εφαρμογή του, επιμένει ο ΠτΔ – Πως θα καταβάλλονται οι εισφορές

Advertisement

Και ενώ η διαμάχη μεταξύ του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείαςγια το Γενικό Σύστημα Υγείας καλά κρατεί, βρισκόμαστε λίγους μήνες πριν από την εφαρμογή του σε πρώτο στάδιο.

Μετά το άνοιγμα των καταλόγων εγγραφής των προσωπικών ιατρών και παιδιάτρων, ανοίγουν σήμερα οι κατάλογοι εγγραφής των ειδικών γιατρών στο Γενικό Σύστημα Υγείας. Οι ειδικοί ιατροί καλούνται να υποβάλουν αίτηση για συμμετοχή στο ΓεΣΥ στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ).

Στο μεταξύ, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Πολίτης», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι η Κύπρος είναι η μοναδική χώρα στην ΕΕ χωρίς Γενικό Σύστημα Υγείας επαναλαμβάνοντας για ακόμη μία φορά ότι η εφαρμογή του πρέπει να προχωρήσει.

Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι ο ίδιος στον προεκλογικό του αγώνα είχε ταχθεί υπέρ του πολυασφαλιστικού συστήματος ωστόσο, όπως εξήγησε, για να υπάρξει συνέναιση και να προχωρήσει η εφαρμογή του ΓεΣΥ αποδέχθηκε τη θέση των κομμάτων, πλην του ΔΗΣΥ, που υποστήριξαν το μονοασφαλιστικό.

Τόνισε, ότι ο ίδιος ζήτησε και συμπεριελήφθει στο νόμο που ψηφίστηκε ομόφωνα, ότι αυτός θα αναθεωρείται ανά τριετία προκειμένου να διορθώνονται μειονεκτήματα ή αδυναμίες που εντοπίζονται.

Πως θα καταβάλλονται οι εισφορές;

Σε δέκα ημέρες από σήμερα, δηλαδή την 1η Μαρτίου, αρχίζουν οι αποκοπές στους πολίτες επί του ακαθάριστου εισοδήματος τους καθώς και η καταβολή εισφορών των εργοδοτών. Για τους συνταξιούχους, τους μισθωτούς, τους εισοδηματίες και τους αξιωματούχους η εισφορά θα είναι 1,7% επί των εισόδων τους και για τους αυτοτελώς εργαζομένους 2,55%.

Οι εργοδότες θα καταβάλλουν 1,85% εισφορά για τον κάθε εργαζόμενο και το κράτος θα καταβάλλει 1,65% για κάθε δικαιούχο.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network