MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ενεργοποίηση των ληπτών ΕΕΕ με κοινωνική εργασία, αρχίζει με νέο πρόγραμμα το Υπ. Εργασίας

Advertisement

Sponsored by exness

Το διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς για μια στρατηγική για τα άτομα με αναπηρία θα αρχίσει η κυβέρνηση που βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης αυτής της στρατηγικής, ώστε άμεσα να μπορέσουν να προσφέρουν προς τα άτομα αυτά, ιδιαίτερα σε εκείνα με νοητική στέρηση ή με αυτισμό, δήλωσε μετά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Advertisement

Ο Γιώργος Λιλλήκας ανέφερε ότι κατέθεσαν έγγραφο για τη διαμόρφωση ολοκληρωμένης στρατηγικής από το κράτος για τα παιδιά με νοητική αναπηρία.

Η Υπουργός είπε ότι όσον αφορά την ενεργοποίηση των ληπτών ΕΕΕ, ο νόμος επιτρέπει και την κοινωνική εργασία αλλά και την κατάρτιση. “Πολιτική μας είναι η επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας. Γι` αυτό έχουμε προκηρύξει τη Δευτέρα το πρόγραμμα που αφορά 2.000 που είναι δικαιούχοι του ΕΕΕ, ηλικίας 28-40 ετών, για να αποκτήσουν εργασιακή πείρα στο Δημόσιο, στους Ημικρατικούς οργανισμούς, σε ΜΚΟ, στις Αρχές Τοπικής Αυδιοίκησης, με στόχο να ενεργοποιήσουμε τα πρόσωπα που είναι σήμερα λήπτες του ΕΕΕ, είναι ικανοί προς εργασίας, ώστε να μην υπάρχει η παγίδευση στα επιδόματα και η περιθωριοποίηση αυτών των προσώπων”.

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτιών εξέφρασε ικανοποίηση γιατί και η Υπουργός Εργασίας κινείται με την ίδια φιλοσοφία και προς την ίδια κατεύθυνση και εξέφρασε την ετοιμότητα της Συμμαχίας Πολιτών να συνεργαστεί στενά με το Υπουργείο Εργασίας ώστε μέσα και από έναν κοινωνικό διάλογο, να ολοκληρωθεί σύντομα μια τέτοια στρατηγική.

Γιατί, είπε, ως πολιτεία έχουμε μια τεράστια ευθύνη, απέναντι σε αυτά τα παιδιά, αυτούς τους ανθρώπους που ατύχησαν στη ζωή. “Η ποιότητα και ο πολιτισμός ενός σύγχρονου κράτους κρίνεται όχι μόνο από την οικονομική του ανάπτυξη αλλά, κυρίως, από το πόσο ευαίσθητο είναι και τι ποιότητα υπηρεσιών και φροντίδας προσφέρει στους συνανθρώπους μας που τη χρειάζονται”.

Κατέθεσαν και την εισήγηση, ανέφερε ο Γιώργος Λιλλήκας, όπως το ΕΕΕ, το οποίο προσφέρεται με βάση κάποια παλιά και νέα προγράμματα που προωθεί το Υπουργείο Εργασίας, τοποθετηθεί στη βάση ενός επιδόματος εργασίας. Η Συμμαχία Πολιτών εκτιμά, και ο νόμος το επιτρέπει, εξήγησε, όπως όσοι είναι σήμερα λήπτες του ΕΕΕ και δεν έχουν προβλήματα υγείας, θα πρέπει – για να είναι λήπτες – να προσφέρουν εργασία σε ένα ίδρυμα, οργανισμό για δημόσιο όφελος.

Αυτό θα ωφελήσει και τους ίδιους είπε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας, γιατί η ανεργία δημιουργεί μια σειρά από άλλα προβλήματα που αφορούν την κοινωνική συμπεριφορά και την ψυχολογική κατάσταση των ανθρώπων που δεν εργάζονται και δεν κοινωνικοποιούνται. Έχουμε σήμερα πολλές ανάγκες σε Δήμους, Σχολικές Εφορείες, στα σχολεία, σε Ημικρατικούς Οργανισμούς, στα κρατικά μας νοσηλευτήρια και αλλού, συμπλήρωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network