MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ενεργοποίησε το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων και το Κυπριακό ΥΠΕΞ

Advertisement

Sponsored by exness

Ενεργοποιήθηκε Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων από το Υπουργείο Εξωτερικών – Συναγερμός σε ολόκληρο τον κόσμο μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες

Advertisement

Σε συναγερμό και οι κυπριακές αρχές μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι. Η Αστυνομία προχώρησε σε ειδικό σχέδιο δράσης για προληπτικούς λόγους ενώ έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας έξω από το σπίτι του Γάλλου Πρέσβη, στο κτίριο της Γαλλικής Πρεσβείας καθώς και σε άλλα κτίρια γαλλικών συμφερόντων.

ΥΠΕΞ: Δεν υπάρχουν Κύπριοι ανάμεσα στα θύματα

Δεν υπάρχει Κύπριος ανάμεσα στα θύματα των χθεσινών τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία καταδικάζονται απερίφραστα οι χθεσινές αποτρόπαιες τρομοκρατικές ενέργειες.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου, η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Παρίσι βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες Αρχές της Γαλλίας και την κυπριακή κοινότητα στο Παρίσι για σκοπούς εξακρίβωσης της υπηκοότητας των θυμάτων και τραυματιών.

Σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής ενημέρωση, από τις Γαλλικές Αρχές, δεν προκύπτει ότι υπάρχει Κύπριος πολίτης ανάμεσα στα θύματα ή τους τραυματίες.

 

Το  Υπουργείο Εξωτερικών έχει ενεργοποιήσει το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων, ως συνεπακόλουθο των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι.

 Στην ανακοίνωση, το Υπουργείο καλεί όποιον επηρεάζεται άμεσα από τα γεγονότα, να επικοινωνήσει με το τηλέφωνο 99660129.

Συναγερμός σε ολόκληρο τον κόσμο

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έδωσε εντολή να κλείσουν τα σύνορα και κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ πάνω από 1500 στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας. «Πρόκειται για μία πρωτοφανής τρομοκρατική επίθεση κατά του Παρισιού. Θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να εξουδετερώσουμε τους τρομοκράτες. Θα διασφαλίσουμε να μην ξαναγίνει τέτοια τρομοκρατική επίθεση.

Έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία στους δρόμους του Παρισιού. Η πιο σημαντική απόφαση που χρειάστηκε να πάρω ήταν να κλείσω τα σύνορα. Ποιοι είναι αυτοί οι εγκληματίες; Αυτοί οι τρομοκράτες; Αυτό που θέλουν είναι να μας φοβίσουν. Γιατί να έχουμε φόβο; Θα ενεργοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις. Ζήτω η δημοκρατία, ζήτω η Γαλλία» είπε ο Ολάντ ο οποίος μετέβη στο θέατρο Μπατακλάν.

Κανονικά οι πτήσεις της Air France

Η Air France αναμένεται να πραγματοποιήσει κανονικά όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις της σήμερα Σάββατο, παρά την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η οποία έχει κηρυχθεί στη Γαλλία. Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι προσφέρει δωρεάν αλλαγές εισιτηρίων για τους επιβάτες που δεν προτίθενται να ταξιδέψουν έως και την 15η Νοεμβρίου. «Μπορείτε να αναβάλλετε το ταξίδι σας έως και για την 22η Νοεμβρίου χωρίς επιπλέον κόστος», ενώ προσφέρει επίσης ένα βάουτσερ διάρκειας έως και ενός έτους που ισχύει «για την Air France ή την KLM ή την Hop».

Νωρίτερα ο όμιλος της American Airlines, της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας του κόσμου βάσει αριθμού επιβατών, ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να καθυστερήσει τις πτήσεις της με προορισμό το Παρίσι μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, παρότι τα γαλλικά αεροδρόμια συνεχίζουν να είναι ανοικτά.

Έκτακτα μέτρα στο Βέλγιο

O βέλγος πρωθυπουργός συγκαλεί έκτακτο υπουργικό συμβούλιο νωρίς το πρωί του Σαββάτου, για να εξετάσει την αντίδρασή του στη βία που έπληξε τους νότιους γείτονες, πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και διευκρίνισε ότι το Βέλγιο δεν κλείνει τα σύνορά του, αλλά εντείνει τους ελέγχους σε ταξιδιώτες που φτάνουν από τη Γαλλία.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στις ΗΠΑ

Εντάθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στη Νέα Υόρκη, στη Βοστόνη και σε άλλες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών από το βράδυ της Τετάρτης, μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι και ενόπλων εναντίον πολιτών στο Παρίσι, όμως στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας διευκρίνισαν ότι η ανάπτυξη περισσότερων αστυνομικών είναι ένα μέτρο που αποφασίστηκε προληπτικά και δεν αποτελεί αντίδραση σε κάποια συγκεκριμένη, αξιόπιστη απειλή.

Η αστυνομική διεύθυνση της Νέας Υόρκης ανέφερε ότι άνδρες της αντιτρομοκρατικής της υπηρεσίας και άλλων ειδικών μονάδων της αναπτύχθηκαν σε περιοχές όπου συχνάζουν τουρίστες, καθώς και στο γαλλικό προξενείο στο Μανχάταν.

«Εστάλησαν ομάδες σε πολυσύχναστες περιοχές σε όλη την πόλη προληπτικά για να υπάρχει αστυνομική παρουσία και να καθησυχάσει το κοινό, καθώς παρακολουθούμε τις εξελίξεις» στη γαλλική πρωτεύουσα, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομική διεύθυνση της Νέας Υόρκης.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC 7 ότι «κάθε φορά που βλέπουμε μια επίθεση σαν αυτή, αποτελεί μια υπενθύμιση ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, να επαγρυπνούμε».

Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κιούμο δήλωσε ότι έδωσε εντολή στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου να παρακολουθούν την κατάσταση στο Παρίσι.

Η υπηρεσία που διαχειρίζεται μεγάλο μέρος των συγκοινωνιών στη Νέα Υόρκη και το Νιού Τζέρσεϊ (Port Authority) ανακοίνωσε ότι η αστυνομία βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης σε όλες τις γέφυρες, τις υπόγειες στοές και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς που διαχειρίζεται, συμπεριλαμβανομένων αυτών στο World Trade Center και σε μέρος του Μανχάταν. Διευκρίνισε ότι αυξάνει τις περιπολίες σε λεωφορεία και τρένα, καθώς και τους ελέγχους στις αποσκευές επιβατών.

Πάντως ο υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Τζε Τζόνσον τόνισε σε δήλωσή του ότι «δεν έχουμε λάβει γνώση καμιάς συγκεκριμένης ή αξιόπιστης απειλής επίθεσης στο έδαφος των ΗΠΑ του είδους που έγινε στο Παρίσι» χθες. Αυξημένα μέτρα ασφαλείας ανακοίνωσαν και οι ομοσπονδίες μπάσκετ και αμερικανικού ποδοσφαίρου.

Πέραν της Νέας Υόρκης, οι υπηρεσίες ασφαλείας και συγκοινωνιών των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι αυξάνουν τα μέτρα ασφαλείας. Η αστυνομία του Καπιτωλίου αύξησε τις περιπολίες, σύμφωνα με εκπρόσωπό της. Η μητροπολιτική αστυνομική διεύθυνση της Ουάσινγκτον ανακοίνωσε από τη δική της πλευρά ότι αύξησε τους αστυνομικούς που είναι ανεπτυγμένοι σε τοποθεσίες γαλλικών συμφερόντων και σε σημαντικές τοποθεσίες προληπτικά, ανέφερε ο εκπρόσωπός της Σιν Χίκμαν.

Φρούριο η Αττάλεια για την G20

Ένας αστυνομικός κάθε πενήντα μέτρα, ένα υπερσύγχρονο ιπτάμενο ραντάρ, θαλάσσιες περιπολίες: Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια για τη Σύνοδο Κορυφής της G20 στην Αττάλεια της Τουρκίας την Κυριακή και τη Δευτέρα, έναν μήνα μετά το μακελειό στην Άγκυρα. Πέραν της παγκόσμιας οικονομίας, στο επίκεντρο η Συρία, η προσφυγική κρίση και η απειλή της τρομοκρατίας.

Μετά τα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι ο Φρανσουά Ολάντ ματαίωσε τη συμμετοχή του στη Σύνοδο του G20.  Οι Μπαράκ Ομπάμα και Βλαντίμιρ Πούτιν θα βρίσκονται ανάμεσα στους περίπου 13.000 συνέδρους που αναμένονται στο νότιο παραθαλάσσιο θέρετρο, χωρίς να υπολογιστούν σε αυτούς οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, οι επιχειρηματίες και οι 2.500 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network