MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ενεργειακά αυτόνομες θα είναι οι νέες εγκαταστάσεις της ΕΚΟ στο Βασιλικό, λέει η εταιρεία

Advertisement

Sponsored by exness

Ενεργειακά αυτόνομες θα είναι οι νέες εγκαταστάσεις της ΕΚΟ στο Βασιλικό, λέει η εταιρεία – Επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις ο ΠτΔ

Ενεργειακά αυτόνομες θα είναι οι νέες εγκαταστάσεις της εταιρείας ΕΚΟ Κύπρου στο Βασιλικό, σύμφωνα με την εταιρεία. Τις εγκαταστάσεις επισκέφτηκε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Advertisement

Η ΕΚΟ Κύπρου, μέλος της HELLENiQ ENERGY, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι ηγείται των εξελίξεων και τηρώντας την δέσμευσή της για μετεγκατάσταση από την Λάρνακα, δημιούργησε μέσα σε 18 μήνες, μια υψηλής τεχνολογίας εγκατάσταση στο Βασιλικό τηρώντας τα αυστηρότερα και τα πιο σύγχρονα πρότυπα κατασκευής και ασφάλειας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η επένδυση άγγιξε τα 30 εκατομμύρια ευρώ για ένα έργο που συνεισφέρει καθοριστικά στην ενεργειακή επάρκεια της Κύπρου.

“Μέσω της νέας εγκατάστασης εφαρμόζονται συνέργειες και αξιοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων υφιστάμενων υποδομών προς όφελος της κοινωνίας στο σύνολο αλλά και του Κύπριου καταναλωτή”, αναφέρεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η ΕΚΟ Κύπρου επενδύοντας στην τεχνολογία ηλιακής ενέργειας, θα τοποθετήσει στην εγκατάσταση, συστοιχία φωτοβολταϊκών συλλεκτών που σε συνδυασμό με συστήματα αποθήκευσης ενέργειας θα μπορούν να καλύπτουν κατά 90% την τρέχουσα κατανάλωση των εγκαταστάσεων στο Βασιλικό και θα καλύπτει σχεδόν το σύνολο των ενεργειακών αναγκών της μονάδας καθιστώντας την μια από τις ελάχιστες ενεργειακά αυτόνομες μονάδες ανάλογου μεγέθους σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Σε δηλώσεις του ο Γιώργος Γρηγοράς, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ Κύπρου, ανέφερε ότι “πολύ σύντομα η εγκατάσταση αυτή, θα είναι η πρώτη στην Ευρώπη που θα είναι ενεργειακά αυτόνομη, αφού συνδυάζοντας ένα σύστημα φωτοβολταικών και αποθήκευσης ενέργειας σε μπαταρίες θα εξασφαλίζουμε μειωμένη εξάρτηση από το ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας έως και 90%, μειώνοντας έτσι το ενεργειακό μας αποτύπωμα”.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal