MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ενδιαφέρεσαι να γίνεις αστυνομικός; Μάθε αν πληροίς τα κριτήρια

Advertisement

Sponsored by exness

«Κόλλησαν» στην ηλικία οι προσλήψεις στην Αστυνομία, εν αναμονή της προκήρυξης των θέσεων – Αναμένεται η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα να αποσταλεί στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, η οποία εξετάζει τους νέους κανονισμούς που θέτει η Κυβέρνηση – Δεκάδες οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις – Το τροποποιητικό νομοσχέδιο που αφορά τα νέα κριτήρια για κανονικούς και ειδικούς Αστυνομικούς – Πώς να υπολογίσεις το δείκτη μάζας του σώματος σου για να γνωρίζεις αν μπορείς να υποβάλεις αίτηση

Advertisement

Δεκάδες είναι οι ενδιαφερόμενοι για τις προσλήψεις που αναμένεται να προκηρυχτούν εντός των επόμενων μηνών στην Αστυνομία. Ήδη στο Γραφείο Προσλήψεων στην Αστυνομική Ακαδημία αποτείνονται αρκετοί και ζητούν πληροφορίες, ενώ κάποιοι άλλοι προτίθενται να αρχίσουν το διάβασμα και τις προετοιμασίες για τις εξετάσεις. Ιδιωτικά φροντιστήρια επίσης διαφημίζουν ότι παραδίδουν σχετικά μαθήματα.

Τα νέα κριτήρια  

Οι εν δυνάμει υποψήφιοι πρέπει να κάνουν ακόμα λίγη υπομονή μέχρι να «περάσουν» οι νέοι κανονισμοί για τις προσλήψεις, οι οποίοι βρίσκονται υπό εξέταση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών.

Οι τροποποιητικοί κανονισμοί που αφορούν στις προσλήψεις αστυφυλάκων και ειδικών αστυφυλάκων εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο τον Μάρτιο και τα νέα κριτήρια για κανονικούς και ειδικούς Αστυνομικούς είναι τα εξής:

Άνδρες Αστυνομικοί – κατώτατο ύψος 1.70 μέτρα

Γυναίκες αστυνομικοί – κατώτατο ύψος 1.65 μέτρα

Ηλιακό όριο για κανονικούς αστυνομικούς – 28 ετών και 40 για συγκεκριμένα πτυχία

Ηλιακό όριο για ειδικούς αστυνομικούς – 35 ετών

Δείκτης μάζας – να μην υπερβαίνει το 30 (Υπολόγισε το δείκτη μάζας του σώματος του πατώντας ΕΔΩ )

Ψυχομετρικά κριτήρια – (Ο υποψήφιος θα εξεταστεί από Επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από ένα Ανώτερο Αξιωματικό της Αστυνομίας, ένα ψυχίατρο και δυο ψυχολόγους)

Ιατρικές εξετάσεις

Αθλητικά αγωνίσματα

Γραπτές εξετάσεις

Γραπτή εξέταση 94 βαθμοί – 6 μονάδες για ακαδημαϊκά και άλλα προσόντα

Θα δημιουργηθεί πίνακας διοριστέων

*Καταργείται η προφορική εξέταση

Κόλλησαν στην ηλικία οι προσλήψεις

Το θέμα των προσλήψεων κόλλησε στην ηλικία , αφού εκφράζονται επιφυλάξεις από την πλειοψηφία των μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών για το όριο ηλικίας, μετά και από την έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως Ελίζας Σαββίδου, που κάνει λόγο για διακρίσεις.

Στην έκθεση η Επίτροπος αναφέρει πως για να διασφαλίζεται ότι όσοι προσλαμβάνονται στην Αστυνομία θα μπορούν να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των καθηκόντων της θέσης εργασίας, είτε πρόκειται για θέση Αστυφύλακα, είτε για θέση Ειδικού Αστυνομικού υπάρχουν προσφορότεροι, καταλληλότεροι και περισσότερο αξιόπιστοι τρόποι, καθώς η φυσική σωματική κατάσταση κάθε υποψηφίου μπορεί να εξακριβώνεται με ιατρικές, αθλητικές και άλλες εξειδικευμένες εξετάσεις αντί να ισοπεδώνονται με μοναδικό κριτήριο την ηλικία.

Σημειώνει παράλληλα ότι τα ηλικιακά κριτήρια καθορίστηκαν με βάση και μόνο την αντίληψη ότι τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας είναι σε λιγότερο καλή φυσική και σωματική κατάσταση από τα άτομα μικρότερης ηλικίας, αντίληψη η οποία είναι ανακριβής καθότι δεν αντιστοιχεί σε τεκμηριωμένο κανόνα, ενώ μπορεί να ισχύει το αντίθετο σε αρκετές περιπτώσεις.

Ο Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου Ανδρέας Συμεού διαφωνεί κάθετα με τις θέσεις της Επιτρόπου Διοικήσεως περί κατάργησης του ορίου ηλικίας.

Αναμένεται η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα

Το όλο ζήτημα πάντως αναμένεται να ξεκαθαρίσει την ερχόμενη Τετάρτη (21/9), οπόταν και αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών κατά την εκ νέου συζήτηση των νέων κανονισμών προσλήψεων στην Αστυνομία, η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα.

Πάντως όπως εκτιμάται η διαδικασία θα προχωρήσει γρήγορα προκειμένου να τεθεί το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση όσο το δυνατό πιο σύντομα. Μετέπειτα αναμένεται να προκηρυχτούν από την Κυβέρνηση περίπου 250 θέσεις. Οι κενές θέσεις στην Αστυνομία είναι συνολικά 650, λόγω του παγώματος στις προσλήψεις κατά την μνημονιακή περίοδο.

Συνεπώς οι ενδιαφερόμενοι να αναμένουν τις εξετάσεις το 2017…

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network