MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ένας ηλικιωμένος και 4 παιδιά διέτρεξαν άμεσο κίνδυνο από τη φωτιά στον Ύψωνα. Πρόλαβαν τα χειρότερα (pics-video)

Advertisement

Sponsored by exness

Μάχη δύο ωρών έδιναν οι δυνάμεις πυρόσβεσης με τις φλόγες και τους δυνατούς ανέμους στον Ύψωνα – Στις φλόγες υποστατικά και παλιά οχήματα – Ηλικιωμένος και παιδιά διέτρεξαν άμεσο κίνδυνο – Έσπευσαν άμεσα και απέτρεψαν τα χειρότερα οι δυνάμεις πυρόσβεσης – Δείτε Εικόνες

Άμεσο κίνδυνο από τη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή του Ύψωνα της Επαρχίας Λεμεσού νωρίς το απόγευμα, διέτρεξαν ένας ηλικιωμένος και τέσσερα μικρά παιδιά που βρίσκονταν σε υποστατικό που βρισκόταν στο σημείο.

Advertisement

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης, τόσο των βρετανικών βάσεων όσο και της Δημοκρατίας, έδωσαν μάχη και από αέρος με τις φλόγες και τους δυνατούς ανέμους. Περίπου δύο ώρες μετά κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Δεν υπάρχουν ακόμα ενδείξεις για το πώς ξεκίνησε η φωτιά, είπε εκ μέρους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας των Βρετανικών Βάσεων ο Άριστος Αριστείδου.

«Ήταν όντως μία πολύ δύσκολη φωτιά. Μια περίπτωση η οποία σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες και τους δυνατούς ανέμους έκανε το έργο μας πολύ δύσκολο. Όμως προτεραιότητα δώσαμε στους ανθρώπους που κινδύνευσαν. Ένας ηλικιωμένος άντρας και τέσσερα μικρά παιδιά σε μια οικία και μόλις είχαμε τις επίγειες δυνάμεις στη σκηνή σπεύσαμε για τη διάσωση αυτών των ατόμων» είπε ο κύριος Αριστείδου.

Από τη φωτιά κάηκαν παλιά οχήματα που βρίσκονταν σε περιφραγμένο χώρο στο σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά, ενώ στις φλόγες τυλίχθηκε και αποθήκη. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης κατάφεραν να προστατεύσουν άλλα υποστατικά που βρίσκονταν στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο δημοσίευμα, με λάστιχα και όσα μέσα έχουν στην κατοχή τους, οι κάτοικοι της περιοχής, ιδιοκτήτες υποστατικών και κυνηγοί που παρευρέθηκαν στο σημείο, ενίσχυσαν τις προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης για κατάσβεση της φωτιάς.

Ο Area Manager των Βρετανικών Βάσεων Alex Middleton, είπε ότι ομάδες διάσωσης έσπευσαν να ελέγξουν κατά πόσον βρίσκονταν παγιδευμένα πρόσωπα σε υποστατικά που κινδύνευσαν από τις φλόγες.

«Το απόγευμα κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε μία φωτιά που επεκτεινόταν τάχιστα που ξεκίνησε από χόρτα και επεκτάθηκε σε παλιά οχήματα και απείλησε περιουσίες. Μας αναφέρθηκε ότι αγνοούνταν πρόσωπα σε κτίριο, οπότε στείλαμε ομάδες έρευνας να τους εντοπίσει και ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε ή χάθηκε στη φωτιά».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network