MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ένας εφιάλτης τελειώνει… ένας άλλος αρχίζει

Advertisement

Sponsored by exness

Υπό έλεγχο η Σολέα τέσσερις μέρες μετά – Ο εφιάλτης της πυρκαγιάς τελειώνει, αυτός της καταγραφής της καμένης γης αρχίζει – Στάχτες κι αποκαΐδια η περιοχή τέσσερις μέρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά – Τέσσερις «μαύρες» μέρες για την Κύπρο – Τραγικός ο απολογισμός

Advertisement

Τέσσερις μαύρες μέρες για την Κύπρο…

Δύο νεκροί, ορφανά παιδιά, χιλιόμετρα καμένης γης, τραυματίες, τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή… Όσα άφησε πίσω του το «μαύρο» τριήμερο στην περιοχή της Σολέας.

Το πρώτο θετικό μήνυμα ήρθε τέσσερις μέρες μετά δια στόματος Ιωνά Νικολάου, μετά από σύσκεψη στο κέντρο συντονισμού της Γαλάτας. «Η κατάσταση στην περιοχή της Σολέας είναι διαχειρίσιμη με τα πλείστα μέτωπα να είναι υπό έλεγχο» είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και όλη η Κύπρος επιτέλους «ανάσανε».

Μέχρι αργά το βράδυ είχαν απομείνει μικρές εστίες φωτιάς σε κάποιες περιοχές, οι οποίες αντιμετωπίζονταν άμεσα από τις επίγειες δυνάμεις, ενώ, όπου χρειαζόταν, παρενέβαιναν και τα πτητικά μέσα.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Νικολάου είπε πως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, δεν υπάρχει οποιοσδήποτε κίνδυνος για να έχουμε ξανά μέτωπα πυρκαγιών που θα μας ανησυχούν. Συμπλήρωσε παράλληλα ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει οτιδήποτε, λόγω της πορείας των καιρικών συνθηκών, του αέρα και της πιθανότητας ανάφλεξης.

Ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι τα πτητικά μέσα – οκτώ ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος του Τμήματος Δασών – επιχειρούν κυρίως προληπτικά σε διάφορα σημεία, ενώ τα τρία Canadair, ένα ιταλικό και δύο γαλλικά, υπερίπτανται του χώρου για να επιχειρήσουν σε περίπτωση που παρουσιαστεί οποιοσδήποτε κίνδυνος.

Κρανίου τόπος…

Οι περιοχές από όπου πέρασε η πύρινη λαίλαπα θυμίζουν κρανίου τόπο, ενώ κατά την τέταρτη ημέρα της πυρκαγιάς, οι εναέριες και επίγειες δυνάμεις είχαν να αντιμετωπίσουν συνεχείς αναζωπυρώσεις, με την πιο σημαντική να σημειώνεται στις περιοχές μεταξύ Αγίου Θεοδώρου και Κουρδαλίου.

Δύο τραυματισμοί…

Την Τετάρτη σημειώθηκαν δύο μικροτραυματισμοί εθελοντών. Σύμφωνα με εθελόντρια που συμμετείχε στην ομάδα διάσωσης σε ένα από τα δύο περιστατικά, άντρας εντοπίστηκε στην περιοχή «Λιμέρια» με αναπνευστικά προβλήματα και, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, στην περιοχή κλήθηκε ασθενοφόρο. Η εθελόντρια της ομάδας διάσωσης Λεμεσού είπε ότι ο άντρας είναι καλά στην υγεία του, ενώ απηύθυνε έκκληση οι εθελοντές να ακολουθούν εντολές ανωτέρων.

Ύστατο χαίρε…

Η Κύπρος, απεύθυνε το απόγευμα το ύστατο χαίρε στον 44χρονο δασοπυροσβέστη Μάριο Αριστοτέλους, ο οποίος έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην περιοχή της Σολέας.

Η κηδεία του 44χρονου δασοπυροσβέστη τελέστηκε, δημοσία δαπάνη, στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στη Δένεια, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, του Υπουργού Άμυνας Χριστόφορου Φωκαϊδη, του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκου Κουγιάλη, του Υπουργού Υγείας Γιώργου Παμπορίδη, αρχηγών ή εκπροσώπων όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, πολιτειακών αξιωματούχων, του Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο, Ηλία Φωτόπουλου, των συναδέλφων του αδικοχαμένου Μάριου, συγγενών, φίλων και πλήθους κόσμου.

Επικήδειο λόγο εκφώνησε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Νίκος Κουγιάλης. Στην είσοδο του χωριού υπήρχε πανό στο οποίο έγραφε: “Καλό παράδεισο Μάριε”.

Ο 44χρονος Μάριος Αριστοτέλους και ο 49χρονος συνάδελφος του Ανδρέας Σοφοκλέους έχασαν τη ζωή τους όταν το βυτιοφόρο όχημα στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε και έπεσε σε γκρεμό στην περιοχή του Αγίου Θεοδώρου, Σολέας, ενώ επιχειρούσαν για κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Υπερηφάνεια για τον πατέρα

Σε ομιλία του, ο γιος του αδικοχαμένου Μάριου, Γιώργος, ανέφερε ότι είναι περήφανος που είναι γιος του, και ότι ο πατέρας του ήταν πάνω από όλα άνθρωπος.

«Ήρωες»

Η πολιτεία ανακήρυξε ήρωες τους δύο δασοπυροσβέστες με την Κύπρο να βρίσκεται σε τριήμερο πένθος.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σειρά μέτρων τιμής των πεσόντων και στήριξης των οικογενειών τους.

Η φωτογραφία αναρτήθηκε από χρήστη του Facebook

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network