MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Έναρξη Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για γονείς και παιδιά τα Σαββατοκύριακα

Advertisement

Sponsored by exness

Μια νέα σειρά καινοτόμων προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για γονείς και παιδιά τα οποία διεξάγονται στο Κρατικό Δίκτυο Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, εγκαινιάζει η Μονάδα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη (ΕΠΑΑ), Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, του Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) σε συνεργασία με την Παγκύπρια Σχολή Γονέων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, τα προγράμματα διεξάγονται κάθε Σαββατοκύριακο στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και καλύπτουν την περίοδο Μαρτίου-Αυγούστου 2023.

Advertisement

Τα προγράμματα εντάσσονται στο πλαίσιο των δράσεων της Μονάδας ΕΠΑΑ, για την ανάπτυξη και επέκταση των δραστηριοτήτων των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) με προγράμματα διαγενεακής επικοινωνίας (γονείς και παιδιά), με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης του συνόλου της κοινωνίας των πολιτών του τόπου μας και την ανάπτυξη του αισθήματος προσωπικής και συλλογικής ευθύνης για την προστασία και τη διατήρηση του περιβάλλοντος.

Τα θέματα των προγραμμάτων σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος με έμφαση στην προστασία και τη διατήρηση των δασών και της βιοποικιλότητας του τόπου μας. Το κόστος διεξαγωγής των προγραμμάτων καλύπτεται εξολοκλήρου από το ΥΠΑΝ.

Η συμμετοχή στα προγράμματα είναι δωρεάν για τους/τις συμμετέχοντες/συμμετέχουσες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης προσφέρονται στα ΚΠΕ του Κρατικού Δικτύου (Αθαλάσσα, Κάβο-Γκρέκο, Κοινότητα Ακρωτηρίου, Πεδουλάς, Σαλαμιού, Παναγιά) και απευθύνονται σε γονείς και παιδιά προσχολικής και δημοτικής ηλικίας.

Τα προγράμματα είναι βιωματικά και διεξάγονται στο πεδίο σε διάφορα μαθησιακά περιβάλλοντα. Έχουν σχεδιαστεί με τρόπο που να παρέχουν μοναδικές εμπειρίες αλληλεπίδρασης των παιδιών με τους γονείς τους στο περιβάλλον, μέσα από παιδαγωγικές δραστηριότητες οι οποίες συνδυάζουν τη μάθηση μέσα από το παιγνίδι, την προσωπική εμπειρία και τη διερευνητική διαδικασία.

Η διάρκεια των προγραμμάτων είναι περίπου 3,5 ώρες (μεταξύ 9:00-12:30, ανάλογα με το πρόγραμμα). Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων/συμμετεχουσών ανά πρόγραμμα είναι είκοσι έξι (26) άτομα ενώ ο ελάχιστος αριθμός που απαιτείται για να πραγματοποιηθεί είναι δεκαέξι (16).

Τα προγράμματα είναι σχεδιασμένα ώστε να λαμβάνουν χώρα σε διαφορετικά πεδία ανάλογα με το θέμα που εξετάζουν (μονοπάτι της φύσης, μουσείο, δάσος, κ.λπ.).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κάθε πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες θα πρέπει να ανατρέξουν στη σελίδα https://mepaa.moec.gov.cy/index.php/el/draseis/programmata-goneis-paidia όπου είναι αναρτημένο το ειδικό έντυπο του κάθε προγράμματος.

Τα προγράμματα και οι ημερομηνίες διεξαγωγής τους θα ανακοινώνονται σε μηνιαία βάση στην ιστοσελίδα της Μονάδας ΕΠΑΑ https://mepaa.moec.gov.cy/index.php/el/ στα εκπαιδευτικά προγράμματα του κάθε Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, όπως επίσης και στον σύνδεσμο «Δράσεις/Προγράμματα για γονείς και παιδιά» της Μονάδας.

Επιπλέον και για διευκόλυνση των ενδιαφερομένων, τα προγράμματα και οι ημερομηνίες διεξαγωγής τους θα επικαιροποιούνται ανά μήνα στην ηλεκτρονική φόρμα υποβολής συμμετοχής.

Για τον μήνα Μάρτιο και Απρίλιο τα προγράμματα προσφέρονται για την περίοδο 11 Μαρτίου-9 Απριλίου 2023.

Σύμφωνα με το Υπουργείου, όλοι/όλες οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες παρακαλούνται όπως δηλώσουν συμμετοχή μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής φόρμας στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο που ακολουθεί https://forms.office.com/e/fqjQjhT0sE .

Καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής είναι η Πέμπτη πριν από το Σαββατοκύριακο διεξαγωγής του κάθε προγράμματος.

Για ακυρώσεις, οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες θα πρέπει να επικοινωνούν με τη Μονάδα ΕΠΑΑ στα τηλέφωνα 22402375 και 22402331 ή στο ηλ. ταχ. ~perivallontika@cyeran.pi.ac.cy

Για διευκρινίσεις και οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το προσωπικό της Μονάδας ΕΠΑΑ, στα τηλέφωνα και στο ηλ. ταχ. που αναγράφεται πιο πάνω ή με την Προϊστ. της Μονάδας ΕΠΑΑ κα. Αραβέλλα Ζαχαρίου τηλ. επικ.: 22402352, ~aravella@cytacytanet.com.cy/zachariou.a@cyearn.pi.ac.cy.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network