MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εν ενεργεία Αξιωματικός της Αστυνομίας υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές

Advertisement

Sponsored by exness

Ο εν ενεργεία Υπαστυνόμος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού και Υπεύθυνος του Συμπλέγματος Πλατρών, Χριστάκης Καπηλιώτης, εξήγγειλε, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook, την πρόθεσή του να κατέλθει ως ανεξάρτητος υποψήφιος στις επικείμενες προεδρικές εκλογές.

Advertisement

Σε ανάρτησή του στο facebook ημερομηνίας 6 Ιουνίου, την οποία υπογράφει ως Υποψήφιος Ανεξάρτητος Πρόεδρος Εθνικής Ενότητος Κύπρου με τα αρχικά ΑΠΕΕΚ, ο κ. Καπηλιώτης απευθύνεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον καλεί να μην μεταβεί στη Γενεύη σε περίπτωση που η τουρκική πλευρά δεν αποδεχθεί μια σειρά από θέσεις τις οποίες και παραθέτει στην ανάρτησή του.

Σημειώνει ότι εάν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης καταφέρει να πείσει την τουρκική πλευρά να αποδεχθεί αυτές τις θέσεις, τότε ο ίδιος δηλώνει έτοιμος να αποσύρει την υποψηφιότητα του και να τον στηρίξει στις επικείμενες εκλογές.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο κ. Καπηλιώτης ανέφερε ότι ο λόγος που πήρε την απόφαση να κατέλθει ως υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές είναι η έγνοια και ανησυχία του για τις εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα, υποστηρίζοντας  ότι οι διαπραγματεύσεις για λύση του προβλήματος κινούνται εδώ και 44 χρόνια προς τη λάθος κατεύθυνση.

Ανέφερε επίσης ότι ο ίδιος προέρχεται από μια οικογένεια αγωνιστών της ΕΟΚΑ και μεγάλωσε και γαλουχήθηκε με εθνικά ιδανικά, γεγονός  που τον κάνει, όπως είπε, να αισθάνεται έντονα για τα όσα παρακολουθεί να συμβαίνουν στο Κυπριακό  εξ ου και πολύ συχνά ανεβάζει τις απόψεις του στο facebook προς προβληματισμό.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι δεν θεωρεί ότι η υποψηφιότητά του είναι ασύμβατη με την επαγγελματική του ιδιότητα, λέγοντας πως ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι με βάση το Σύνταγμα. Είπε επίσης ότι ενημέρωσε την ηγεσία της Αστυνομίας για την πρόθεσή του να κατέλθει στις εκλογές ως επίσης και για την ανάγκη να χρησιμοποιήσει την υπηρεσιακή του άδεια για σκοπούς προεκλογικής εκστρατείας.

Ο Βοηθός Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Αστυνομίας Στέλιος Στυλιανού δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι ο κ. Καπηλιώτης μετέβη στις 16 Μαΐου στο Αρχηγείο Αστυνομίας όπου εξέφρασε την πρόθεσή του να υποβάλει υποψηφιότητα για το αξίωμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Στυλιανού είπε ότι του αναφέρθηκε ότι είναι δικαίωμα του να επιθυμεί την εμπλοκή του με τα κοινά και ότι σε περίπτωση εκλογής του οφείλει να παραιτηθεί από μέλος της Αστυνομίας.

Είπε επίσης ότι του εξηγήθηκαν οι πρόνοιες του περί των Πολιτικών Δικαιωμάτων Δημόσιων Υπαλλήλων, Εκπαιδευτικών Λειτουργών, Δημοτικών Υπαλλήλων, Κοινοτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Νομικών Προσώπων Δημόσιου Δικαίου Νόμου του 2015 (Ν. 102(I)/2015).

Του αναφέρθηκε ακόμη, όπως είπε,  ότι όταν θα ξεκινήσει η προεκλογική εκστρατεία θα μπορεί να κάνει χρήση της υπηρεσιακής του άδειας. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με το άρθρο 6(1) του πιο πάνω Νόμου, συνέχισε ο κ. Στυλιανού, υποχρεούται να λάβει άδεια απουσίας 40 ημέρες πριν από την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών ενώ έχει το δικαίωμα να αιτηθεί επέκτασης της άδειας του για άλλες πέντε ημέρες, δηλαδή σύνολο 45 ημέρες προηγουμένως .

Ο Βοηθός Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας είπε ότι τονίστηκε στον ίδιο ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν θα εξαιρείται από τις πρόνοιες των περί Αστυνομίας (Πειθαρχικών) Κανονισμών.

Να σημειωθεί ότι στο σύμπλεγμα Πλατρών, όπου είναι Υπεύθυνος ο κ. Καπηλιώτης, ανήκουν οι Αστυνομικοί σταθμοί Λάνιας, Πλατρών και Τροόδους.

screenhunter_144-jun-08-13-43

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network