MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εν αναμονή πρώτης απόδοσης μέτρων… Τίποτα δεδομένο για περιορισμένες χαλαρώσεις τις γιορτές

Advertisement

Sponsored by exness

Τίποτα δεδομένο ενόψει εορτών ακόμα και για τις μικρές χαλαρώσεις εάν και εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα – Κρίσιμη η επόμενη βδομάδα – Ποια η επιδημιολογική εικόνα των πόλεων και τι θα γίνει με τις εκκλησίες ενόψει Χριστουγέννων – Η σκέψη για κάποιες λειτουργίες παρουσία πιστών

Στο «παρά πέντε» θα εξαρτηθεί εάν θα προχωρήσει, ή όχι η Kυβέρνηση, σε χαλαρώσεις -πολύ περιορισμένες σε κάθε περίπτωση- των μέτρων που ισχύουν κατά της εξάπλωσης της πανδημίας για την εορταστική περίοδο. Και αυτό γιατί την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να διαφανεί και η απόδοση των περιοριστικών μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ από την Παρασκευή και αν με αυτά πετύχαμε να θέσουμε κάποιο φραγμό στην πορεία της πανδημίας στο νησί.

Advertisement

Μιλώντας στη Cyprus Times το μέλος της επιστημονικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, σημειώνει ότι το αν θα πάμε ή όχι σε κάποιες χαλαρώσεις τις γιορτές, θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα, η οποία αναμένεται ότι θα ξεκαθαρίσει την ερχόμενη βδομάδα.

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες 349 νέα κρούσματα και τον θάνατο τεσσάρων συμπολιτών μας, ενώ σήμερα παρουσιάζεται το πλάνο του Υπουργείου Υγείας για τους μαζικούς εμβολιασμούς στην Κύπρο.

Κρίσιμη η επόμενη εβδομάδα…

«Τώρα είναι ακόμη νωρίς να ξέρουμε σίγουρα εάν θα πάμε τελικά σε χαλαρώσεις. Αυτό θα ξεκαθαρίσει νομίζω περί τις αρχές της ερχόμενης βδομάδας, η οποία θεωρείται κρίσιμη» αναφέρει ο Δρ. Καραγιάννης.

Ερωτηθείς, ποιες θα είναι αυτές οι χαλαρώσεις που πιθανόν να γίνουν εάν το επιτρέψει η επιδημιολογική εικόνα, αναφέρει ότι κυρίως θα αφορούν την κυκλοφορία και το ωράριο μετακινήσεων.

Κληθείς να απαντήσει εάν θα δούμε και αύξηση στις συναθροίσεις Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά δεδομένου πάντα ότι θα το επιτρέψουν τα αποτελέσματα, σημειώνει ότι, αυτό είναι απόφαση της Κυβέρνησης, ωστόσο ο Δρ. Καραγιάννης βλέπει κάτι τέτοιο… «χλωμό» την δεδομένη στιγμή.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την παρούσα επιδημιολογική εικόνα της χώρας ανά επαρχία, σημειώνει ότι «τώρα βλέπουμε να πρωτοπορεί η Λευκωσία σύμφωνα με τα στοιχεία, με την Λάρνακα και την Αμμόχωστο να έχουν αύξηση, ενώ σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με πριν βρίσκονται Λεμεσός και Πάφος.

Τι γίνεται με τους εκκλησιασμούς… «Για όλους τα διατάγματα»

Το θέμα του εκκλησιασμού κατά την περίοδο των Χριστουγέννων είναι κάτι που προβληματίζει εκκλησία και πιστούς.

Η σκέψη για κάποια χαλάρωση, που μεταφράζεται -όπως πληροφορείται η Cyprus Times– σε λειτουρίες Χριστούγεννα και Θεοφάνεια παρουσία πιστών, υπό αυστηρούς περιορισμούς βεβαίως είναι κάτι που βρίσκεται στο τραπέζι, όμως και πάλι είναι πολύ νωρίς για να λεχθεί κάτι με βεβαιότητα.

Κληθείς να τοποθετηθεί επ’ αυτού του σεναρίου, ο Δρ. Καραγιάννης υπογραμμίζει ότι και αυτό εξαρτάται επίσης από τις αποφάσεις της Κυβέρνησης, δεδομένης της επιδημιολογικής εικόνας, αποφεύγοντας να παραθέσει την προσωπική του γνώμη επί του θέματος.

Κληθείς να αναφερθεί στις εικόνες έξω από ναούς και τις καταγγελίες που έγιναν την περασμένη Κυριακή από την Αστυνομία, αναφέρει ότι οι κανόνες και τα διατάγματα είναι για όλους και όποιος τα παραβαίνει θα καταγγέλλεται, είτε είναι σε ναό, είτε οπουδήποτε αλλού.

«Εάν χαλαρώσουν κάπως κάποιοι αριθμοί, ίσως να δούμε κάποια μικρή χαλάρωση και να γίνουν λειτουργίες και δύο και τρείς φορές, ωστόσο δεν γνωρίζω τι θα γίνει τελικά» ξεκαθαρίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση το «μπαλάκι» βρίσκεται στην Κυβέρνηση η οποία θα λάβει και την τελική απόφαση.

Σήμερα, συνεδριάζει εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος με αποκλειστικό θέματα τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τους εκκλησιασμούς. Μετά το πέρας της Ιεράς Συνόδου, θα εκδοθεί ανακοινωθέν.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network