MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εν αναμονή οδηγιών για restart τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία. Προβληματισμός για αριθμό παιδιών ανά τάξη

Advertisement

Sponsored by exness

Στο περίμενε τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία για τον τρόπο λειτουργίας και τις λεπτομέρειες – Ανησυχία Συνδέσμου Ιδιωτικών Νηπιαγωγείων για τον επιτρεπόμενο αριθμό παιδιών ανά τάξη – 9 Ιουνίου η πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας

Η επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων και η επιστροφή των παιδιών θα γίνει με την αυστηρή εφαρμογή των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων, διαμήνυσαν χθες οι αρμόδιες υπηρεσίες τους κράτους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΔΩ

Από τις 9 Ιουνίου όπως ανακοινώθηκε, επαναλειτουργούν τόσο τα δημόσια και ιδιωτικά νηπιαγωγεία, όσο και οι βρεφοκομικοί σταθμοί.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» και στον Νικήτα Κυριάκου η Πρόεδρος Συνδέσμου Ιδιωτικών Νηπιαγωγείων Λαύρα Ηρακλέους ανέφερε ότι «θα λειτουργήσουμε με τρία τετραγωνικά μέτρα ανά παιδί και απόσταση δύο μέτρα».

Όπως είπε η κ.Ηρακλέους, ακόμη δεν έχει βγει το πρωτόκολλο με τις λεπτομέρειες κάτι που αναμένεται να γίνει το απόγευμα στην σελίδα των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.

«Είχαμε ενημέρωση τηλεφωνική από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας και μας είπαν ότι ο μέγιστος αριθμός θα είναι 12 παιδιά και δεν θα είναι 15, όπως είπαν από το Υπουργείο και αναφερόταν και το υγειονομικό πρωτόκολλο για τρία παιδιά κάθε 10 μέτρα».

«Έχουμε να διαχειριστούμε δύο πρωτόκολλα και αυτό μας δυσκολεύει. Αν μία αίθουσα είναι 30 τετραγωνικά θα έχει 10 παιδιά, άρα αυτό δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία».

Όπως εξήγησε η Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Νηπιαγωγείων η σκέψη να πηγαίνουν τα παιδιά εκ περί τροπής, δυσκολεύει πιο πολύ τα πράγματα, καθώς σε πολλά νηπιαγωγεία αυτόματα δημιουργείται πρόβλημα βιωσιμότητας.

«Εμείς είπαμε ότι την στιγμή που θα ανοίξουν όλοι οι παιδότοποι έξω, γιατί να μην χρησιμοποιούν και τον παιδότοπο του νηπιαγωγείου τους, που θα είναι πλυμένα καθημερινά. Επίσης τα παιδιά θα βγαίνουν με τη σειρά ανά ομάδα στην αυλή γιατί έχουμε στεγασμένους χώρους».

«Είμαστε έτοιμοι περιμένουμε το πρωτόκολλο μας προβληματίζει ο αριθμός γιατί πιθανόν να μην μπορούμε να μην εξυπηρετήσουμε όλους τους γονείς» είπε η κ.Ηρακλέους.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network