MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εμβολιασμός για κορωνοϊό στην Κύπρο με την ίδια σειρά προτεραιότητας όπως για εποχική γρίπη. Καταρτίστηκε το πλάνο

Advertisement

Sponsored by exness

Τι ανέφερε η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, Όλγα Καλακούτα – Το Υπουργείο συμμετέχει ως και στις τέσσερις συμφωνίες, που υπογράφηκαν μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Έχει ήδη καταρτιστεί το πλάνο, που θα ακολουθηθεί από το Υπουργείο Υγείας, για τη διαδικασία του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, δήλωσε σήμερα στο ΚΥΠΕ η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, Όλγα Καλακούτα, η οποία σημείωσε πως απομένει να συζητηθούν οι λεπτομέρειες του.

Advertisement

Η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών διαβεβαίωσε πως το Υπουργείο Υγείας «θα είναι έτοιμο έγκαιρα και πολύ πιο πριν την παράδοση της πρώτης δόσης εμβολίων κατά του κορωνοϊού», όταν αυτό θα αδειοδοτηθεί για κυκλοφορία και θα είναι έτοιμο να διανεμηθεί στις χώρες.

«Μεγάλο εγχείρημα. Θα το δούμε στη λεπτομέρεια»

Ανέφερε ακόμα ότι υπάρχει ο γενικός σχεδιασμός, ωστόσο, συμπλήρωσε ότι «είναι μεγάλο εγχείρημα και μεγάλοι οι αριθμοί και πρέπει να τον δούμε στη λεπτομέρεια».

Όπως πρόσθεσε με τη συμβολή της Επιστημονικής Ομάδας του Υπουργείου Υγείας «θα αναλυθεί το κάθε σημείο του πλάνου, δηλαδή από την ώρα που θα παραληφθεί το εμβόλιο, που θα αποθηκευτεί και που θα διανεμηθεί», ωστόσο, σημείωσε πως «ο γενικός σχεδιασμός είναι ολοκληρωμένος».

Σε ερώτηση ποιες ομάδες θα κληθούν πρώτες να εμβολιαστούν, είπε ότι θα ισχύσει ό,τι ισχύει και στην περίπτωση του εμβολιασμού για την εποχική γρίπη.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου συμμετέχει ως κράτος μέλος και στις τέσσερις συμφωνίες, που υπογράφηκαν μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έχει ήδη υποβάλει τις ποσότητες που του αναλογούν στην κάθε περίπτωση, δηλαδή 600.000 από την AstraZeneca, 200.000 από την Johnson&Johnson και 200.000 από την Pfizer/BioNTech.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία Sanofi Pasteur&GlaxoSmithKline Biologicals δεν έχει ζητήσει ακόμα από τα κράτη να υποβάλουν παραγγελίες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal