MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εμβολιασμοί κατά Covid-19 και κατά γρίπης. Τι απαντούν ειδικοί στη Cyprus Times

Advertisement

Sponsored by exness

Εμβολιασμοί κατά Covid-19 και κατά γρίπης – Πλησιάζει η περίοδος εμβολιασμού για την εποχική γρίπη – Τι αναφέρουν ειδικοί στη Cyprus Times – Απαντούν στις ανησυχίες πολιτών ο Δρ. Καραγιάννης και η Δρ. Παναγιωτοπούλου

Με την συζήτηση για την χορήγηση της 3ης δόσης του εμβολίου κατά του covid-19 να βρίσκεται στα βαθιά και τους αρμόδιους να καταθέτουν τις εισηγήσεις τους επί του θέματος, δεν είναι λίγοι αυτοί που διερωτώνται -λόγω συνθηκών- τι θα γίνει με ένα άλλο εμβόλιο, εποχικό, αυτό της γρίπης.

Advertisement

Ως είθισται, με διάρκεια προστασίας περίπου μέχρι 6 μήνες, χορηγείται κατά τους φθινοπωρινούς μήνες για να παρέχει κάλυψη κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Μιλώντας στην Cyprus Times, η Αναπληρώτρια διευθύντρια των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών Έλενα Παναγιωτοπούλου κάλεσε τους πολίτες που συνηθίζουν να βάζουν το εν λόγω εμβόλιο να μην διστάσουν. «Να προχωρήσουν κανονικά με τον εμβολιασμό τους», τόνισε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση που αφορά τις ανησυχίες πολιτών, ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει καμία σύνδεση με τα εμβόλια κατά της Covid-19, ούτε το ένα επηρεάζει το άλλο».

Από την πλευρά του, ο δρ. Καραγιάννης ανέφερε πως ιδιαίτερα οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, πρέπει να πράξουν όπως και προηγουμένως λαμβάνοντας το εμβόλιο της γρίπης, ανεξάρτητα με το αν έχουν λάβει το εμβόλιο κατά της νόσου του κορωνοϊού.

Το μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, Καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ανέφερε στη Cyprus Times ότι το ένα εμβόλιο δεν σχετίζεται με το άλλο και δεν καλύπτει παρά μόνο την αντίστοιχη νόσο.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network