MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εμβολιασμένο θα καταταγεί το 30% των νεοσυλλέκτων. 500 έλαβαν ήδη την 1η δόση

Advertisement

Sponsored by exness

Εμβολιασμοί νεοσύλλεκτων εθνοφρουρών – Μέχρι το τέλος της βδομάδας θα λάβουν την 1η δόση και οι 836 που δήλωσαν ενδιαφέρον – Εμβολιασμένο θα καταταγεί το 30% – Δηλώσεις Δρ. Όλγας Καλακούτα και Χρίστου Πιερή στη Cyprus Times

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά το εμβολιαστικό πρόγραμμα για τους νεοσύλλεκτους εθνοφρουρούς που δήλωσαν ενδιαφέρον να λάβουν και τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer πριν την κατάταξη τους στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς.

Advertisement

Μιλώντας στις Cyprus Times, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών Δρ. Όλγα Καλακούτα, ανέφερε πως μέχρι τις 5 Ιουνίου όπου έληξε η σχετική προθεσμία, εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να εμβολιαστούν πέραν των 836 νεοσυλλέκτων.

Εξήγησε δε, ότι την περασμένη εβδομάδα εμβολιάστηκαν περίπου 200 νεοσύλλεκτοι εθνοφρουροί, και μέχρι αυτή την εβδομάδα, έχουν εμβολιαστεί άλλοι 300 (συνολικά 500 μέχρι στιγμής) και «εκτιμούμε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν τελειώσει και οι υπόλοιποι».

Κληθείσα να σχολιάσει πότε θα λάβουν την δεύτερη δόση, η κυρία Καλακούτα απάντησε ότι η δεύτερη δόση θα χορηγηθεί τρεις εβδομάδες ακριβώς μετά την πρώτη δόση. Συνεπώς, και οι 836 νεοσύλλεκτοι που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να εμβολιαστούν πριν να καταταγούν, θα έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα πριν να αρχίσουν οι κατατάξεις στα μέσα Ιουλίου.

Εμβολιασμένο θα καταταγεί το 30% των νεοσυλλέκτων

Σε δηλώσεις του στη Cyprus Times, ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, Χρίστος Πιερή, ανέφερε με τη σειρά του πως πιθανώς να υπάρχει και ένας αριθμός νεοσυλλέκτων που διευθέτησε ραντεβού όταν άνοιξε η Πύλη Εμβολιασμού για τα άτομα 18-21 ετών.

«Απλά με την επιστολή του Υπουργείου Υγείας (για εμβολιασμό των νεοσυλλέκτων) κάλυπτε και τους νεοσύλλεκτους που είναι κάτω των 18 ετών, διότι υπήρχε πεδίο στο οποίο υπόγραφε ο γονέας του ανήλικου ότι εγκρίνει να γίνει ο εμβολιασμός. Άρα, η επιλογή για εμβολιασμό των νεοσυλλέκτων εθνοφρουρών κάτω των 18 ετών, υπήρχε μόνο μέσω της υπεύθυνης δήλωσης ενδιαφέροντος του Υπουργείου Υγείας», εξηγεί ο κ. Πιερή.

Ερωτηθείς πόσοι συνολικά νεοσύλλεκτοι θα καταταγούν τον Ιούλη, ο κ. Πιερή απάντησε ότι για λόγους ασφαλείας δεν θα αναφερθεί στον ακριβή αριθμό, ωστόσο είναι περισσότεροι από 3 χιλιάδες. «Άρα, περίπου το 30% δήλωσε ενδιαφέρον για να εμβολιαστεί», συμπλήρωσε.

Αξίζει να αναφερθεί ότι όσοι δεν έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για εμβολιασμό και επιθυμούν να το πράξουν πριν την κατάταξή τους μπορούν να αποταθούν στο email: emvoliasmos.army@moh.gov.cy

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network