MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Έμειναν πίσω και διαμαρτυρήθηκαν στην Πάφο για εξετάσεις τετραμήνων. Καταγγέλλουν παρεμβάσεις (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Καταγγέλλουν παρεμβάσεις οι μαθητές στην Πάφο – Εμφανίστηκαν μόνο τρία λεωφορεία για να τους μεταφέρουν στη παγκύπρια διαμαρτυρία της Λευκωσίας κατά των εξετάσεων ανά τετράμηνο – Πορεύτηκαν προς το Δημοτικό Μέγαρο Πάφου και ζήτησαν κατάργηση του θεσμού –Υπέδειξαν ότι ζουν με ένα συνεχόμενο άγχος και στρες για το επόμενο διαγώνισμα και τους βαθμούς

Μαθητές λυκείων της επαρχίας Πάφου πραγματοποίησαν ξεχωριστή εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημοτικό Μέγαρο -ζητώντας την κατάργηση των εξετάσεων ανά τετράμηνο και την αναδιάρθρωση του συστήματος αξιολόγησης των μαθητών- λόγω προβλήματος που προέκυψε με τα λεωφορεία που θα τους μετέφεραν στη Λευκωσία για να συμμετάσχουν στην Παγκύπρια Κινητοποίηση έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Advertisement

Συγκεκριμένα, ενώ αρχικά είχε γίνει διευθέτηση για μεταφορά μαθητών από την Πάφο με 15 λεωφορεία, τελικά μόνο τρία μετέβησαν στη Λευκωσία για την κοινή διαμαρτυρία της ΠΣΕΜ, της ΟΕΛΜΕΚ και της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης. Γεγονός που οι μαθητές το αποδίδουν σε παρεμβάσεις, ενώ οι οργανωμένοι γονείς δεσμεύτηκαν να διερευνήσουν το θέμα.

Λόγω αυτή της εξέλιξης οι μαθητές που δεν κατέστη δυνατό να μεταφερθούν στη Λευκωσία, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρία προς το Δημοτικό Μέγαρο Πάφου.

Όπως ανέφεραν οι μαθητές, τα σχολεία έχουν μετατραπεί σε εξεταστικά κέντρα, τα διαγωνίσματα είναι επαναλαμβανόμενα, δεν έχουν καθόλου ελεύθερο χρόνο και δεν είναι ευτυχισμένοι με τη κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία λόγω του θεσμού των εξετάσεων ανά τετράμηνο.

Ακόμη και εκτός των ωρών των σχολικών μονάδων, όπως υποστήριξαν, ζουν με ένα συνεχόμενο άγχος και στρες για το επόμενο διαγώνισμα και τους βαθμούς, ενώ παράλληλα απαίτησαν τη μείωση της διδακτικής ύλης αφού όπως ανέφεραν οι καθηγητές πιέζονται από το υπουργείο να την παραδώσουν και οι ίδιοι με την σειρά τους πιέζονται να ανταπεξέλθουν στο βεβαρυμμένο πρόγραμμα.

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network