MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ελέγχει παράπονα για αθέμιτη κοινοποίηση τηλεφώνων κατά την προεκλογική η Επίτροπος

Advertisement

Sponsored by exness

Η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ειρήνη Λοϊζίδου-Νικολαΐδου ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να διενεργήσει έλεγχο, με βάση τα παράπονα που έχουν υποβληθεί, για να ελέγξει τον τρόπο διατήρησης των αριθμών τηλεφώνων των μελών / πολιτών και τις διαδικασίες για προστασία από αθέμιτη κοινοποίηση

Advertisement

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Επιτρόπου, ο έλεγχος θα διενεργηθεί κατόπιν παραπόνων για λήψη μηνυμάτων και κλήσεων με σκοπό την προώθηση υποψηφιοτήτων στις δημοτικές εκλογές.

Κατά την προεκλογική περίοδο που αφορούσε στις δημοτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής, υποβλήθηκαν στο Γραφείο της, παράπονα για λήψη ανεπιθύμητων μηνυμάτων και κλήσεων για προώθηση υποψηφιοτήτων από 7 άτομα κατά 17 υποψηφίων και λήφθηκαν επίσης ορισμένα τηλεφωνήματα από πολίτες που έλαβαν μηνύματα ή κλήσεις, αλλά τελικά δεν υπέβαλαν παράπονο, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αναφέρεται ότι οι υποψήφιοι ενημερώθηκαν άμεσα, σχετικά με τις διατάξεις της νομοθεσίας και κλήθηκαν σε πλήρη συμμόρφωση με αυτές και προειδοποιήθηκαν ότι αν υποβληθούν ξανά άλλα παράπονα ενδεχομένως να τους επιβληθούν διοικητικές κυρώσεις.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι είναι αξιοσημείωτο ότι δεν επαναλήφθηκαν παράπονα για τα οποία προηγήθηκε γραπτή προειδοποίηση προς τους υποψηφίους.Αιτιολογώντας την απόφασή της να προχωρήσει στην διενέργεια ελέγχου, η κ. Νικολαΐδου επισημαίνει πως «παρά τον μικρό αριθμό παραπόνων που υποβλήθηκαν, γνωρίζω ότι ο αριθμός των μηνυμάτων που στάληκε κατά παράβαση της Νομοθεσίας είναι πολύ μεγαλύτερος».

Πηγή:KΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network