MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Έλαβε απάντηση για Έιντε πριν… στείλει την επιστολή ο Πρόεδρος

Advertisement

Sponsored by exness

Εν μέσω… τρικυμίας με τον Έιντε να μην αποκλείει το ενδεχόμενο κατάρρευσης των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού, συναντώνται Μαυρογιάννης – Ναμί – Καθορίζουν την ατζέντα της συνάντησης της Πέμπτης μεταξύ των δύο ηγετών – Εντός της ημέρας η επιστολή ΠτΔ στον ΓΓ του ΟΗΕ – Καταγγέλλει Έιντε και τουρκικές προκλήσεις στον Γκουτέρες ο Πρόεδρος αλλά… προηγήθηκε η απάντηση

Advertisement

Νέα συνάντηση πραγματοποίησαν σήμερα οι διαπραγματευτές Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί. Κατά τη συνάντηση των δύο καθορίστηκε η ατζέντα της επόμενης συνάντησης των δύο ηγετών η οποία είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Πέμπτη.

Μία συνάντηση που αναμένεται να γίνει υπό τη σκιά των τουρκικών προκλήσεων στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη αλλά και με δεδομένη την ενόχληση Αναστασιάδη για τη στάση του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό. Ενόχληση η οποία δεν κρύβεται πια από το Προεδρικό.

Στο μεταξύ, ο Εσπεν Μπαρθ Έιντε, ο οποίος επιστρέφει τις πρωινές ώρες της Τετάρτης στην Κύπρο από τη Νέα Υόρκη, αναμένεται να παρουσιάσει στους ηγέτες ιδέες του Γενικού Γραμματέα.

Εξάλλου σε χθεσινές του δηλώσεις ο εκπρόσωπος του Αντόνιο Γκουτέρες έστειλε και μήνυμα στους δύο ηγέτες και τα ενδιαφερόμενα μέρη, να πράξουν τα μέγιστα ώστε να ολοκληρώσουν επιτυχώς τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων.

Εντός της ημέρας η επιστολή ΠτΔ στον ΓΓ του ΟΗΕ

Στο μεταξύ εντός της ημέρας αναμένεται να σταλεί η επιστολή-καταγγελία του Νίκου Αναστασιάδη στον Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος όμως έσπευσε να απαντήσει πριν την παραλάβει, διαμηνύοντας τη στήριξη του στον ειδικό του σύμβουλο.

Μέσω της επιστολής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καταγγείλει τις τουρκικές απειλές και προκλήσεις στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, αλλά θα εκφράσει και την δυσαρέσκεια του για τις δηλώσεις και ενέργειες του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Εσπεν Μπαρθ Έιντε.

Ντούζαρικ: Ο ΓΓ του ΟΗΕ εμπιστεύεται τον Έιντε

Την ίδια ώρα πάντως, σε χθεσινές του δηλώσεις ο Εκπρόσωπος του κ. Γκουτέρες υπογράμμισε πως ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε συνεχίζει να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Αντόνιο Γκουτέρες.

Κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές τοποθετήσεις του Προέδρου Αναστασιάδη, ότι οι δηλώσεις του Έσπεν Μπαρθ Έιντε εμφανίζονται ως μονόπλευρες, ο Στεφάν Ντουζαρίκ επανέλαβε ότι ο κ. Έιντε συνεχίζει να εκτελεί τα καθήκοντά του και απολαμβάνει τη μεγίστη εμπιστοσύνη του Γενικού Γραμματέα.

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network