MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΕΚΥΣΥ: Απαράδεκτα πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην εξέταση αιτήσεων για σύνταξη γήρατος 

Advertisement

Sponsored by exness

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την πολύ μεγάλη καθυστέρηση που παρουσιάζεται στην εξέταση αιτήσεων για σύνταξη γήρατος η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ).

Advertisement

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης, η καθυστέρηση ξεπερνά τους 6 μήνες από την ημερομηνία που αποκτούν δικαίωμα ή 9 ή 10 μήνες από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Όπως σημειώνεται, με βάση ανακοίνωση των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας  ημερ. 5/6/2018, οι αιτήσεις που εξετάζονται αυτή τη περίοδο αφορούν άτομα που αποκτούν δικαίωμα σύνταξης το Δεκέμβριο του 2017 ενώ για συντάξεις χηρείας στις περιπτώσεις όπου ο/η αποβιώσας/σα σύζυγος δεν λάμβανε σύνταξη γήρατος εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2017. Για περιπτώσεις που λάμβανε σύνταξη γήρατος εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Δεκεμβρίου 2017.

Προστίθεται ότι πολύ μεγάλες καθυστερήσεις παρουσιάζονται και για την εξέταση των αιτήσεων για σύνταξη ανικανότητας (περίπου 8 μήνες), ενώ στις περιπτώσεις εξέτασης από δευτεροβάθμιο ιατρικό συμβούλιο εξετάζονται οι ιεραρχικές προσφυγές Οκτωβρίου 2017 δηλ. 9 μήνες περίπου.

«Η ΕΚΥΣΥ απαιτεί από το Υπουργείο Εργασίας όπως, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του, πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα στελεχώνοντας ενδεχομένως τα αρμόδια τμήματα εξέτασης των αιτήσεων, ούτως ώστε να επιληφθεί αυτού του σοβαρού προβλήματος το οποίο δεν είναι νέο, ωστόσο παρόλα τα διαβήματα που έχουμε κάνει ως οργάνωση των συνταξιούχων δεν έχει επιλυθεί. Αντίθετα έχει χειροτερέψει η κατάσταση», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν άτομα – αιτητές, οι οποίοι είναι άνεργοι και δεν έχουν άλλα εισοδήματα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network