MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εκτός τάξεων για μία ώρα οι δάσκαλοι στη Λεμεσό

Advertisement

Sponsored by exness

Ξεκινάει από τη Λεμεσό τις απεργιακές τις κινητοποιήσεις η ΠΟΕΔ – Μία ώρα εκτός τάξεων οι δάσκαλοι – Κάθε εβδομάδα και διαφορετική πόλη

Advertisement

Από τη Λεμεσό ξεκινάει τις απεργιακές τις κινητοποιήσεις η ΠΟΕΔ, η οποία αποφάσισε όπως τα μέλη της προσέλθουν σε πέντε μονόωρες στάσεις εργασίας, σε ξεχωριστές ημερομηνίες, μια σε κάθε επαρχία.

Η αρχή έγινε σήμερα  με τη Λεμεσό και θα ακολουθήσουν οι στάσεις εργασίας στην επαρχία Αμμοχώστου στις 2 Νοεμβρίου, στην Πάφο στις 9 Νοεμβρίου, στη Λάρνακα στις 16 Νοεμβρίου και τέλος, στη Λευκωσία, στις 23 Νοεμβρίου.

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιείται από τις επτά και τριάντα έως τις οκτώ και τριάντα το πρωί και θα εφαρμοστεί για μέλη της ΠΟΕΔ στα δημοτικά σχολεία, δημόσια νηπιαγωγεία και ειδικά σχολεία.

Σε ανακοίνωση για την εξαγγελία της ΠΟΕΔ, το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι η προσέλευση των παιδιών στα σχολεία, στη διάρκεια της στάσης εργασίας, θα γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των γονέων. Διευκρινίζει επίσης ότι το προσωπικό που δεν ανήκει στην ΠΟΕΔ, θα προσέρχεται κανονικά στην εργασία του.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, η οργάνωση «στην ουσία διαμαρτύρεται και αντιδρά και έχει προχωρήσει σε αυτή την απόφαση στην πολιτική της ύπαρξης οροφών διορισμών στην εκπαίδευση, κάτι που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια και πολύ απλά μπορούμε να το εξηγήσουμε, λέγοντας ότι ο αριθμός των εκπαιδευτικών που απαιτείται ορίζεται και καθορίζεται ανεξάρτητα από τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν στις σχολικές μονάδες και τον αριθμό των παιδιών. Σύμφωνα με αυτή την πολιτική, ακόμα κι αν υπάρχουν αυξημένες ανάγκες, αύξηση μαθητών, αύξηση αναλφάβητων παιδιών, αύξηση περιστατικών παραβατικότητας, αύξηση εγκρίσεων μαθητών ειδικής εκπαίδευσης, ο αριθμός των εκπαιδευτικών πρέπει να παραμένει ο ίδιος γιατί τα Υπουργεία Οικονομικών και Παιδείας αποφεύγουν να διορίσουν το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network