MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εκτός προτεραιότητας η Κύπρος για φάρμακο κατά της ευλογίας των πιθήκων

Advertisement

Sponsored by exness

Το φάρμακο όπως και τα εμβόλια θα δοθούν ανά προτεραιότητα σύμφωνα με τον αριθμό περιστατικών και αξιολόγησης τους – Στο σχέδιο και ο εμβολιασμός επαγγελματιών υγείας

Έγιναν όλες οι διαδικασίες για εισαγωγή στην Κύπρο του φαρμάκου tecovirimat κατά της ευλογίας των πιθήκων, ωστόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι η Κύπρος μέχρι στιγμής, δεν εμπίπτει στις χώρες που πρέπει να έχουν προτεραιότητα για εισαγωγή αυτού του φαρμάκου. Αυτό αναφέρει ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνος Αθανασίου.

Advertisement

Σε δηλώσεις του στην Cyprus Times ο κ. Αθανασίου, ανέφερε ότι «τα φάρμακα όπως και τα εμβόλια θα δοθούν ανά προτεραιότητα αριθμού περιστατικών και αξιολόγησης τους, σημειώνοντας ότι τα σκευάσματα χρησιμοποιούνται ενδονοσοκομειακά για βαριά νοσούντες».

Ερωτηθείς για το πότε ακριβώς αναμένεται το σκεύασμα στο νησί ο κ. Αθανασίου, διευκρίνισε ότι «σε κάποιες χώρες έχει ξεκινήσει ήδη η διάθεσή του, αλλά για την Κύπρο η εισαγωγή του  εμπίπτει στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στο πότε θα ξεκινήσει η μαζική διανομή του φαρμάκου και σε άλλες χώρες της Ε.Ε». 

Στο μεταξύ,  κ. Αθανασίου σημείωσε ότι «προγραμματίζεται εκτός από τις στενές επαφές των κρουσμάτων να γίνει και εμβολιασμός των επαγγελματιών υγείας εάν και εφόσον εκδηλώσουν ενδιαφέρον».

Και επισήμανε ότι η Κύπρος είναι από τις πρώτες χώρες που έλαβαν τα εμβόλια μετά από τον σχετικό προγραμματισμό του Υπουργείου Υγείας.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network