MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εκτός «μάχης» αρκετοί δάσκαλοι… Σεβαστά τα μέτρα αλλά τεράστια τα προβλήματα λέει ο Γ.Γ της ΠΟΕΔ στη CT

Advertisement

Sponsored by exness

Σεβαστά τα μέτρα αλλά… τεράστια τα προβλήματα στα Δημοτικά σχολεία λέει ο Γ.Γ της ΠΟΕΔ στη Cyprus Times – Προβλήματα με τις αντικαταστάσεις και τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού – Συνεχίζουν να παραμένουν ανεπιτήρητα τα παιδιά το πρωί ενώ συνωστίζονται το μεσημέρι λέει ο κ. Χαραλάμπους

Τεράστια συνεχίζουν να είναι τα προβλήματα στα δημοτικά σχολεία, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της ΠΟΕΔ, Χάρη Χαραλάμπους.

Advertisement

Μιλώντας στη Cyprus Times ο κ. Χαραλάμπους, τονίζει ότι μπορεί να έμειναν ανοιχτά τα δημοτικά σχολεία και είναι σεβαστή η απόφαση της Κυβέρνησης, ωστόσο συνεχίζουν να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα.

«Δεν είδαμε ποτέ τα μονά θρανία… Δεν τηρούνται οι αποστάσεις»

Κληθείς να απαριθμήσει τα κύρια εμπόδια που καλούνται οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές να αντιμετωπίσουν καθημερινά στα σχολεία, επισημαίνει ότι «για παράδειγμα δεν ήρθαν ποτέ τα μονά θρανία για να λυθεί το πρόβλημα με τις αποστάσεις, κάτι που υποσχέθηκε το Υπουργείο Παιδείας αλλά δεν το είδαμε ποτέ».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των δασκάλων, σε αρκετές περιπτώσεις λόγω της έλλειψης επαρκούς εξοπλισμού, οι μαθητές δεν κρατάνε τις ενδεδειγμένες αποστάσεις, ενώ τα παιδιά κάθονται σε κάτω τους ενός μέτρου απόσταση.

Εκτός «μάχης» αρκετοί δάσκαλοι… Προβλήματα με αντικαταστείς

Συγκεκριμένα τα αρκετά κρούσματα σε μαθητές και δασκάλους προβληματίζουν την ΠΟΕΔ, όπως σημειώνει ο κ. Χαραλάμπους. «Το Σαββατοκύριακο θα γίνονται rapid test σε εκπαιδευτικούς μετά από συμφωνία που έγινε με το Υπουργείο Υγείας, έτσι ώστε να έχουμε μία ξεκάθαρη εικόνα».

Την ίδια ώρα, «εξακολουθεί να υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τις αντικαταστάσεις δασκάλων, καθώς αρκετοί που απουσιάζουν λόγω covid, δεν αναπληρώθηκαν σωστά, με αποτέλεσμα να μην γίνεται σωστά το μάθημα στα παιδιά».

«Για παράδειγμα, υπάρχει περίπτωση που σε σχολείο λείπουν τρείς δάσκαλοι και στάλθηκε μόνο ένας αντικαταστάτης, με αποτέλεσμα να μην γίνεται μάθημα».

Άλλο ένα σημείο που προβληματίζει και βρίσκει αντίθετη την ΠΟΕΔ όπως αναφέρει, είναι όταν εντοπιστεί κρούσμα σε μία τάξη και δεν πάνε όλα τα παιδιά στο σπίτι.

«Έχει έρθει στην αντίληψη μας ότι σε κάποιες περιπτώσεις που εντοπίζεται κρούσμα σε τμήματα δεν πηγαίνει όλο το τμήμα σε αυτοπεριορισμό, αλλά μόνο οι μαθητές που κάθονται κοντά στο περιστατικό. Εμείς θεωρούμε ότι εκεί που έχει κρούσμα θα έπρεπε να κλείνει το τμήμα όλο και όχι να μπαίνει καραντίνα ο μπροστά και ο πίσω συμμαθητής».

Ανεπιτήρητα τα παιδιά το πρωί… Συνωστισμός το μεσημέρι

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τον κ. Χαραλάμπους εξακολουθεί να υφίσταται το θέμα με τους μαθητές που προσέρχονται νωρίς στα σχολεία, και το ποιος θα τους προσέχει την μισή ώρα μέχρι να ανοίξει το σχολείο, ενώ ταυτόχρονα όπως διαπιστώθηκε, παρατηρείται και συνωστισμός την ώρα που σχολάνουν οι μαθητές το μεσημέρι.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network