MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στο Μούσερε. Πάνω από 50 πυροσβεστικά οχήματα και 10 πτητικά μέσα στην κατάσβεση

Advertisement

Sponsored by exness

Υπάρχουν τρία ενεργά μέτωπα στους Ορείτες και στη Δορά όπου η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση και στο Μούσερε – Τεράστιες δυνάμεις επιχειρούν για κατάσβεση της πυρκαγιάς

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα στις κοινότητες Κούκλια (Ορείτες), Μούσερε και Δοράς, βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Υπάρχουν τρία ενεργά μέτωπα στους Ορείτες και στη Δορά όπου η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση και στο Μούσερε όπου η πυρκαγιά μαίνεται εκτός ελέγχου εξαιτίας της πυκνής βλάστησης και του έντονου ανάγλυφου της περιοχής.

Advertisement

Όπως αναφέρεται, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 150 άτομα του Τμήματος Δασών με 32 πυροσβεστικά οχήματα, 15 πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 35 άτομα, 5 πυροσβεστικά οχήματα και 3 για εκκένωση της Πολιτικής Άμυνας με 30 άτομα, 1 πυροσβεστικό όχημα της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας με δύο άτομα,  5 εκσκαφείς, 2 προωθητές γαιών, 1 βυτιοφόρο, μέλη της Αστυνομίας, της Ε.Μ.Α.Κ. και εθελοντές.

Τέθηκε σε εφαρμογή το Σχέδιο Ίκαρος που αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων. Επιχειρούν συνολικά 10 πτητικά μέσα, 2 αεροσκάφη του Τμήματος Δασών, 2 μισθωμένα αεροσκάφη, 2 μισθωμένα ελικόπτερα, 2 ελικόπτερο των Βρετανικών Βάσεων, και 1 ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς. Τον συντονισμό των εναέριων μέσων ανέλαβε ελικόπτερο της Αστυνομίας με αξιωματικό της Εθνικής Φρουράς ενώ καθοριστική είναι και η συνδρομή του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Κ.Σ.Ε.Δ.).

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network