MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εκτενή κατάλογο με ΜΟΕ κατέθεσε ο Αναστασιάδης στη συνάντηση με Ακιντζί

Advertisement

Sponsored by exness

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, κατέθεσε κατά τη συνάντησή του με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ένα εκτενή κατάλογο με Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) – κάποια πιο εύκολα, κάποια πιο δύσκολα –  τα οποία θα εξεταστούν, θέτοντας παράλληλα και τα ζητήματα που «μολύνουν» το κλίμα, δηλαδή τις παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και τις προκλήσεις σε Δένεια και Στροβίλια, ανέφερε πηγή της ε/κ πλευράς μετά την άτυπη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Μουσταφά Ακιντζί.

Advertisement

Σημείωσε πως τα ΜΟΕ μπορεί να βοηθήσουν σε ό,τι αφορά τη βελτίωση του κλίματος, δίδοντας και μήνυμα προς τον ΓΓ του ΟΗΕ και την απεσταλμένη του Τζέιν Χολ Λουτ, ότι γίνονται προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία που επετεύχθη σχετικά με το ΜΟΕ της κινητής τηλεφωνίας, η ίδια πηγή επεσήμανε πως το θέμα αυτό αφορά την πρόταση που είχε κάνει η ε/κ πλευρά το 2015 και πως σημασία έχει το ότι οι τηλεφωνικοί πάροχοι στις δυο πλευρές θα συμβληθούν ξεχωριστά με τον ίδιο κόμβο, χωρίς να έχουν μεταξύ τους κάποια σύμβαση, και πως δεν τίθεται θέμα κωδικών. Οι συνδρομητές θα μπορούν να παίρνουν τους αριθμούς και να μιλούν, επεσήμανε.

Σε σχέση με το ΜΟΕ για το ηλεκτρικό ρεύμα, επεσήμανε πως υπάρχει σύνδεση εδώ και ενάμισι περίπου χρόνο. Αυτό λειτουργεί, παίρνουν ήδη ρεύμα οι Τ/κ όποτε χρειάζεται, πληρώνουν, οπότε ανακοινώθηκε ότι η διασύνδεση θα λειτουργεί σε μόνιμη βάση, σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων, η ίδια πηγή επεσήμανε πως έγινε συζήτηση και για τους όρους αναφοράς και για το Πλαίσιο Γκουτέρες, ενώ συζητήθηκε και η πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας για αποκέντρωση των εξουσιών, την οποία ο Τ/κ ηγέτης δεν απορρίπτει, επιμένοντας ωστόσο στο θέμα της θετικής ψήφου για όλα τα θέματα, πράγμα με το οποίο διαφωνεί η ε/κ πλευρά.

Σε ό,τι αφορά τους όρους αναφοράς και τη συμπερίληψη του θέματος των εγγυήσεων και της ασφάλειας, η ίδια πηγή υπογράμμισε πως το κλειδί για αυτό το θέμα βρίσκεται στην Τουρκία και στο τι θα αναφέρει ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ στη συνάντηση που αναμένεται να έχουν.

Η ίδια πηγή επεσήμανε τέλος πως δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες τέτοιου είδους συναντήσεις μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του κ. Ακιντζί, χωρίς να έχει καθοριστεί ωστόσο μέχρι στιγμής μια νέα συνάντηση, υπενθυμίζοντας πως θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν μετά το Κρανς Μοντάνα ότι θα έπρεπε να έχουν πιο τακτικά συναντήσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network