MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εκστρατεία της Αστυνομίας και στη Λάρνακα… Στόχος η μείωση των τροχαίων

Advertisement

Sponsored by exness

Εκστρατεία για μείωση των τροχαίων συγκρούσεων και των θανατηφόρων δυστυχημάτων έχει αρχίσει η Αστυνομία στη Λάρνακα, με τα μέλη της να βρίσκονται στους δρόμους, συνομιλώντας με τον κόσμο και δίνοντας ενημερωτικά φυλλάδια για τη χρήση ζώνης ασφαλείας, παιδικού καθίσματος και κράνους και για αποφυγή της μεγάλης ταχύτητας και της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ

Advertisement

Σε δηλώσεις του ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρνακας Φίλιππος Βρόντος ανέφερε ότι «τις τελευταίες ημέρες, κατόπιν οδηγιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της ηγεσίας της Αστυνομίας, λόγω της ανησυχητικής αύξησης των σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων και των θανατηφόρων δυστυχημάτων, αποφασίστηκε να γίνει μια εκστρατεία για διαφώτιση και ενημέρωση του κοινού ώστε να ευαισθητοποιηθεί σε θέματα οδικής συμπεριφοράς και οδικής συνείδησης».

Πρόσθεσε ότι «ο κόσμος πρέπει να μάθει να μην οδηγεί απερίσκεπτα στο δρόμο, να λαμβάνει υπόψη τους άλλους οδηγούς και γενικά όλοι πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε και να λαμβάνουμε υπόψη τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου είτε είναι πεζοί είτε μοτοσικλετιστές».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Βρόντος είπε ότι «για την επαρχία Λάρνακας για το 2015 είχαμε οκτώ θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα με οκτώ νεκρούς, το 2014 είχαμε πέντε νεκρούς και το 2013 είχαμε 11 νεκρούς. Μέσα στα πλαίσια του ευρωπαϊκού στρατηγικού σχεδιασμού για μείωση των θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων κατά 50% από το 2010 – 2020, ευελπιστούμε ότι θα πετύχουμε αυτό τον στόχο, τουλάχιστον ως επαρχία Λάρνακας».

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι τα πλείστα τροχαία δυστυχήματα προκαλούνται από νεαρούς, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρνακας είπε ότι «οι περισσότεροι νεκροί σε θανατηφόρες τροχαίες συγκρούσεις είναι μεταξύ 17 – 25 χρόνων. Οι κυριότερες αιτίες είναι η μη χρήση ζώνης ασφαλείας για τους αυτοκινητιστές και κράνους για τους μοτοσικλετιστές, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και η υπερβολική ταχύτητα, με την πιο κύρια αιτία τον ανθρώπινο παράγοντα».

Ανέφερε ακόμα ότι «επειδή στα πλείστα τροχαία δυστυχήματα υπεισέρχεται ο ανθρώπινος παράγοντας, γίνεται η εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού, προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί και να αποκτήσει οδική συνείδηση».

Ο κ. Βρόντος κλήθηκε να αναφέρει κατά πόσον θα είναι καλύτερα η άδεια οδήγησης σε νέους οδηγούς για μοτοποδήλατα, μοτοσυκλέτες και μηχανοκίνητα οχήματα, να δίνεται σε μεγαλύτερη ηλικία από αυτή που ισχύει μέχρι σήμερα.

«Πιστεύουμε ότι όσο πιο μεγάλος σε ηλικία είναι κάποιος για να οδηγεί ένα μηχανοκίνητο όχημα στο οδικό δίκτυο, θα υπάρχουν λιγότερα τροχαία δυστυχήματα» είπε και πρόσθεσε πως «αυτό είναι θέμα νομοθετικής ρύθμισης της πολιτείας».

Το βασικότερο, κατέληξε ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρνακας, «είναι η ίδια η πολιτεία να φροντίσει ούτως ώστε οι πολίτες να αποκτήσουν από νεαρή ηλικία την νοοτροπία ότι πρέπει να είναι σωστοί όταν χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network