MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εκστρατεία Νεολαίας #TakeCare για οδική ασφάλεια (video)

Advertisement

Sponsored by exness

To Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου, με τη στήριξη του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ), αποφάσισε να ξεκινήσει την εκστρατεία #TakeCare, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των νέων για θέματα οδικής ασφάλειας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με βάση στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η Κύπρος βρίσκεται στη 12η θέση στην Ε.Ε. όσα αφορά τα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα, με 57 νεκρούς ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους, 8 περισσότερους από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο (49). Το 51% των ανθρώπων που πέθαναν σε οδικά δυστυχήματα το 2018 στην Κύπρο άνηκε στην ηλικιακή κατηγορία 25-39.

Advertisement

Η κύρια ιδέα πίσω από την εκστρατεία Take Care είναι ότι οι νέοι δεν πρέπει να είναι απλά οι δέκτες αυτής της καμπάνιας, αλλά πρέπει να είναι οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές. Γι’ αυτό το λόγο, το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου έχει καλέσει νέους να συμμετέχουν στην εκστρατεία ως ‘Πολλαπλασιαστές’ (Chiefs).

«Η ομάδα Πολλαπλασιαστών που θα δημιουργηθεί θα είναι και η κινητήριος δύναμη της καμπάνιας. Άτομα τα οποία έχουν βιώσει τις συνέπειες ενός τροχαίου ατυχήματος, άτομα τα οποία ασχολούνται ενεργά με την οδική, κυκλοφοριακή αγωγή, άτομα τα οποία έχουν πάθος και θέληση να εργαστούν για την κοινωνική αλλαγή, θα αποτελέσουν την ραχοκοκαλιά του #TakeCare», αναφέρεται.

Αφού λάβει εκπαίδευση από ειδικούς σε θέματα Κυκλοφοριακής Αγωγής, η ομάδα των Πολλαπλασιαστών θα είναι υπεύθυνη για τον συντονισμό και την καθοδήγηση άλλων νέων, αναλαμβάνοντας παράλληλα πρωτοβουλίες για δράσεις για την οδική ασφάλεια σε κάθε περιοχή της Κύπρου (σχολεία, πανεπιστήμια, δήμους, ΜΚΟ, κτλ). Ακόμη, θα είναι υπεύθυνη για την προάσπιση και την διάδοση των αρχών και ιδεών της εκστρατείας.

Βασισμένη στα Sustainable Development Goals των Ηνωμένων Εθνών, η εκστρατεία Take Care έχει ως στόχο την μείωση κατά το ήμισυ του αριθμού θανάτων και τραυματισμών από τροχαία ατυχήματα, παγκόσμια.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network