MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εκρηξη Ερντογάν κατά ΗΠΑ για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία

Advertisement

Sponsored by exness

Η Τουρκία είναι έτοιμη για στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία δηλώνει ο Ρετζέπ Ερντογάν, ασκώντας παράλληλα έντονη κριτική στον σύμβουλο ασφαλείας Τζον Μπόλτον που σε δηλώσεις του είχε ουσιαστικά ζητήσει κάθε δράση της Τουρκίας στην περιοχή να είναι πλήρως συντονισμένη και συμφωνημένη με τις ΗΠΑ.

Advertisement

Η Τουρκία έχει ολοκληρώσει τις προετοιμασίες για την στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος. Πρόσθεσε  ότι παρά την ξεκάθαρη συμφωνία με τον Τραμπ, στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης «λένε διαφορετικά πράγματα».

Κατέκρινε επίσης τις ΗΠΑ ότι  καθυστερούν στο ζήτημα της Μαντζίμπ, ενώ χαρακτήρισε «μεγάλο ψέμα» ότι οι Κούρδοι πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος.

Μάλιστα περιέγραψε το PKK και το YPG ως «ένα και το αυτό».

Ο κ. Ερντογάν επιτέθηκε μάλιστα στον Σύμβουλο Ασφαλείας Τζον Μπόλτιον λέγοντας ότι έκανε ένα πολύ σοβαρό λάθος και ότι η Τουρκία δεν μπορεί να αποδεχθεί τα σχόλιά του που έκανε από το Ισραήλ.

«Δεν θεωρούμε ότι η Τουρκία πρέπει να αναλάβει στρατιωτική δράση που δεν θα είναι πλήρως συντονισμένη και συμφωνημένη με τις ΗΠΑ», ήταν η πρόσφατη δήλωση του κ. Μπόλτον με την οποία ο αμερικανός αξιωματούχος έθεσε το πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αγκυρα, στο πλαίσιο της οποίας είχε σήμερα το πρωί συνάντηση με τον ομόλογό του Ιμπραϊμ Καλίν.

Εκπρόσωπος του αμερικανού αξιωματούχου, χαρακτήριζε παραγωγικές τις εν λόγω συζητήσεις προσθέτοντας πάντως  ότι οι δύο πλευρές έχουν προσδιορίσει περαιτέρω ζητήματα για διάλογο και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένουν τις διαβουλεύσεις των στρατιωτικών αντιπροσωπειών που αναμένονται για σήμερα.

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΚΟΚΟΡΙΝ;

ShootandGoal