MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ για ένταση στο ΣΟΠΑΖ: Έγνοια μας η διασφάλιση δικαιωμάτων και ασφάλειας γεωργών

Advertisement

Sponsored by exness

Εγνοια μας η διασφάλιση δικαιωμάτων και ασφάλειας γεωργών, λέει ο εκπρόσωπος ΥΠΕΞ – Η ένταση που πήγε να δημιουργηθεί μεταξύ Ε/κ γεωργών και Τούρκων στρατιωτών εκτονώθηκε με παρέμβαση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Advertisement

`Εγνοια μας είναι να διασφαλίζονται τα δικαιώματα των γεωργών, που είτε διαθέτουν, είτε ενοικιάζουν τεμάχια γης για σκοπούς καλλιέργειας στη νεκρή ζώνη, και παράλληλα να διασφαλίζεται η ασφάλειά τους, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Δημήτρης Σαμουήλ.

Ερωτηθείς για το επεισόδιο μεταξύ Ε/κ γεωργών και Τούρκων στρατιωτών στη νεκρή ζώνη, στην περιοχή του ΣΟΠΑΖ, το Σάββατο, ο κ. Σαμουήλ είπε πως το Υπουργείο Εξωτερικών ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή από την Εθνική Φρουρά, που διατηρεί δυνάμεις στην περιοχή, και αμέσως επικοινώνησε με την ειρηνευτική δύναμη των ΗΕ (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) ζητώντας ενημέρωση.

Η ένταση που πήγε να δημιουργηθεί μεταξύ Ε/κ γεωργών και Τούρκων στρατιωτών εκτονώθηκε με παρέμβαση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, και αργότερα την ίδια ημέρα οι γεωργοί επέστρεψαν και εκτέλεσαν τις εργασίες τους στην περιοχή μέχρι το απόγευμα, σημείωσε ο κ. Σαμουήλ.

Πρόσθεσε πως το Υπουργείο Εξωτερικών προέβη το Σάββατο, μετά το περιστατικό, σε διαβήματα προς την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ζητώντας να διασφαλιστεί το δικαίωμα των γεωργών να καλλιεργούν τη γης τους ως επίσης να διασφαλιστεί η ασφάλειά τους.

Υπενθυμίζεται πως για το ίδιο θέμα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Αλίμ Σιντίκ, είχε δηλώσει στο ΚΥΠΕ πως το Σάββατο “δεν επιτράπηκε σε ένα άτομο η είσοδος στη νεκρή ζώνη καθώς δεν είχε άδεια των ΗΕ για να καλλιεργήσει αριθμό τεμαχίων γης».

Ανέφερε επίσης ότι «οποιεσδήποτε δραστηριότητες οι οποίες υποσκάπτουν το στρατιωτικό στάτους κβο εντός της νεκρής ζώνης δεν μπορούν να γίνουν επιτρεπτές».

«Η διατήρηση του στρατιωτικού στάτους κβο και η ασφάλεια των πολιτών στη νεκρή ζώνη παραμένει η πιο σημαντική μας προτεραιότητα», σημείωσε ο κ. Σιντίκ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal