MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εκπρόσωπος: Ιδιαίτερα σημαντικές οι επαφές ΠτΔ στη Νέα Υόρκη

Advertisement

Sponsored by exness

Κυπριακό, επενδύσεις και ενεργειακοί σχεδιασμοί θα είναι στο επίκεντρο των επαφών του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη, είπε την Κυριακή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Advertisement

Σε δήλωση μετά το μνημόσυνο του Πολύκαρπου Γιωρκάτζιη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότι η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις ΗΠΑ στοχεύει να εξυπηρετήσει τρεις πολύ συγκεκριμένους στόχους.

“Κατ΄αρχήν είναι το Κυπριακό”, συνέχισε εξηγώντας ότι “μέσα από τις συναντήσεις με τον ΓΓ του ΟΗΕ, τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών και κάποιους αξιωματούχους άλλων κρατών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρουσιάσει την κατάσταση πραγμάτων ως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής, θα εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους, δυστυχώς, δεν γίνονται συνομιλίες και θα υπογραμμίσει την αναγκαιότητα να επαναρχίσει ο διάλογος”.

Είπε επίσης, ότι “ο Πρόεδρος θα επισημάνει ότι δεν πρέπει να προβάλλονται θέσεις που ξεφεύγουν των αρχών και αξιών της ΕΕ, που ξεφεύγουν του συμφωνημένου πλαισίου λύσης του Κυπριακού, έτσι ώστε να υπάρχει προοπτική να καταλήξουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα”.

“Βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερη συγκυρία και θεωρούμε τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας τόσο με τον ΓΓ του ΟΗΕ, όσο και τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών ως ιδιαίτερα σημαντικές”, είπε.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε περαιτέρω ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στο επενδυτικό φόρουμ, που διοργανώνεται αποκλειστικά για την Κύπρο.

“Είδαμε και χθες τις αξιολογήσεις για την κυπριακή οικονομία και γενικότερα αυτή η τιτάνια προσπάθεια της Κυβέρνησης, της Βουλής των Αντιπροσώπων και πάνω από όλα του κυπριακού λαού φέρνει αποτελέσματα”, σημείωσε.

“Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτά τα αποτελέσματα ώστε να προσελκύσουμε περισσότερες επενδύσεις στην Κύπρο”, είπε ο Εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι “η Κύπρος αναγνωρίζεται ως πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή και θα πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα”.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως από εκεί και πέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει σημαντικές συναντήσεις με επικεφαλής ενεργειακών κολοσσών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο και με άλλους που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στην Κύπρο.

Πρόκειται για επαφές που εντάσσονται στο πλαίσιο υλοποίησης των ενεργειακών σχεδιασμών της Κυπριακής Δημοκρατίας, συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν τα μηνύματα που λαμβάνονται από την ομογένεια των ΗΠΑ, είναι ότι μπορούμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο από την πολιτική της νέας Κυβέρνησης της υπερδύναμης από τη μέχρι τώρα εφαρμοσθείσα πολιτική, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι “είμαστε απόλυτα ρεαλιστές και γνωρίζουμε ότι η κάθε Κυβέρνηση, όπως συμβαίνει και με την αμερικανική Κυβέρνηση, ως πρώτο στόχο έχει την εξυπηρέτηση των δικών της συμφερόντων”.

“Από εκεί και πέρα ξεκινήσαμε ήδη επαφές και συναντήσεις με τη νέα αμερικανική Κυβέρνηση ώστε μέσα από τις συναντήσεις όχι μόνο να διατηρηθούν, οι άριστες σχέσεις που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα, αλλά να ενδυναμωθούν ακόμα περισσότερο και όχι μόνο στο θέμα του Κυπριακού, αλλά σε πολλά θέματα διμερών σχέσεων”, συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι είναι “σημαντικό πως αναγνωρίζεται ο ρόλος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην περιοχή και ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει ως πυλώνας σταθερότητας και θα πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτό το γεγονός και στις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network