MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εκπρόσωπος: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις

Advertisement

Sponsored by exness

Τα στοιχεία της Eurostat, που καταδεικνύουν ότι η μεγαλύτερη μείωση στα ποσοστά ανεργίας στην ΕΕ παρουσιάζεται στην Κύπρο, επιβεβαιώνουν ότι οι συλλογικές προσπάθειες και η συνετή και πειθαρχημένη πολιτική των μεταρρυθμίσεων φέρνει αποτελέσματα, αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει την πολιτική των αλλαγών, των μεταρρυθμίσεων και του εξορθολογισμού των δημόσιων οικονομικών

Advertisement

Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρει ότι “τα στοιχεία της Eurostat, που καταδεικνύουν ότι η μεγαλύτερη μείωση στα ποσοστά ανεργίας στην ΕΕ παρουσιάζονται στην Κύπρο, επιβεβαιώνουν ότι οι συλλογικές προσπάθειες και η συνετή και πειθαρχημένη πολιτική των μεταρρυθμίσεων και της εξυγίανσης που η Κυβέρνηση έχει ακολουθήσει, φέρνει αποτελέσματα”.

“Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την έρευνα της Eurostat, η ανεργία στην Κύπρο μειώθηκε κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες, δηλαδή από 16,6% το Φεβρουάριο πέρυσι σε 12,6% τον αντίστοιχο μήνα φέτος. Η ετήσια ανεργία το 2015 μειώθηκε στο 15% έναντι 16,1% το 2014. Ταυτόχρονα, σημειώνεται με ικανοποίηση το γεγονός ότι, νεότερα στοιχεία καταγράφουν αύξηση της συνολικής απασχόλησης κατά το 2015, σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, από 358,6 χιλιάδες σε 361,7 χιλιάδες”, προσθέτει.

Ο κ. Χριστοδουλίδης σημειώνει ότι “πρόκειται για την πρώτη αύξηση της συνολικής απασχόλησης από το 2011 γεγονός που οφείλεται στην έξοδο της χώρας μας από τη βαθιά και παρατεταμένη ύφεση και την καταγραφή ρυθμού ανάπτυξης που έφτασε το 1,6%”.

“Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει με σοβαρότητα και χωρίς πανηγυρισμούς την πολιτική των αλλαγών, των μεταρρυθμίσεων και του εξορθολογισμού των δημόσιων οικονομικών, με σκοπό την περαιτέρω ενδυνάμωση του αναπτυξιακού ρυθμού και κατ’ επέκταση τη μείωση της ανεργίας”, καταλήγει.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network