MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εκπρόσωπος: Η Κυπριακή Δημοκρατία ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα

Advertisement

Sponsored by exness

Η Κυπριακή Δημοκρατία προχωρεί κανονικά με το ενεργειακό της πρόγραμμα, με βάση το διεθνές δίκαιο και σε συνεργασία με τις εταιρείες, με τις οποίες έχει συμβληθεί, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Advertisement

Μιλώντας στο Κρατικό Ραδιόφωνο και σχολιάζοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε ψες το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, σε σχέση με τις έρευνες για υδρογονάνθρακες και την αδειοδότηση του τεμαχίου 7 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, ο κύριος Προδρόμου επεσήμανε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Σημείωσε ακόμη ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει σήμερα προγραμματισμένη συνάντηση με τον Ανώτερο Αντιπρόεδρο της Εξον Μόμπιλ, Νηλ Τσάπμαν.

Η συνάντηση εντάσσεται στα πλαίσια των τακτικών επαφών με την εταιρεία, ενόψει, τόσο των δραστηριοτήτων της, που αναμένεται να ξεκινήσουν τον ερχόμενο Νοέμβριο, όσο και του ενδιαφέροντος της Έξον για το οικόπεδο 7.

Για το Κυπριακό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι σημασία δεν έχει η επίρριψη ευθυνών αλλα να αξιοποιηθεί το πλαίσιο του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και οι συγκλήσεις που υπάρχουν. Πρέπει να συνενώσουμε δυνάμεις, σημείωσε, προσθέτοντας ότι την Δευτέρα στο Συμβούλιο Αρχηγών τα πολιτικά κόμματα θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν τις θέσεις τους.

Πηγή: ΡΙΚ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network