MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εκπρόσωπος: Αβασάνιστη και ατεκμηρίωτη η κριτική των κομμάτων

Advertisement

Sponsored by exness

Αβασάνιστη και ατεκμηρίωτη η κριτική των κομμάτω προς την Κυβέρνηση, λέει ο Εκπρόσωπος Τύπου της Κυβέρνησης – «Δεν νομίζω κάποιος να θεωρεί ότι ο Πρόεδρος δεν είναι του ΔΗΣΥ»

Advertisement

Για αβασάνιστη και ατεκμηρίωτη κριτική που ασκείται σε καθημερινή βάση προς την Κυβέρνηση, εδώ και έξι μήνες, έκανε σήμερα λόγο ο Εκπρόσωπός της, Νίκος Χριστοδουλίδης, ερωτηθείς για τις επικρίσεις που δέχεται η Κυβέρνηση, και ειδικότερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, για συμμετοχή στην προεκλογική εκστρατεία ενόψει των βουλευτικών εκλογών.

“Κάποιοι ακολουθούν αυτή την τακτική, ευελπιστώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα προσελκύσουν ψηφοφόρους. Εχω την εντύπωση ότι τέτοιες πρακτικές όχι μόνο δεν φέρνουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, αλλά απομακρύνουν τον κόσμο πολύ περισσότερο από την εκλογική διαδικασία”, είπε ο Εκπρόσωπος, και πρόσθεσε πως αν προκύψει μια τέτοια εξέλιξη θα είναι κάτι αρνητικό για όλους μας.

“Ο κόσμος που μας παρακολουθεί είναι πολύ πιο μπροστά από όλους εμάς που εμπλεκόμαστε με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο στο δημόσιο διάλογο. Ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά ποια ήταν η κατάσταση πραγμάτων που κλήθηκε να διαχειριστεί η παρούσα διακυβέρνηση και ποια είναι η κατάσταση πραγμάτων σήμερα”, ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Πρόσθεσε πως “ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρουσιάστηκε στο συνέδριο του ΔΗΣΥ. Δεν νομίζω κάποιος να θεωρεί ότι ο Πρόεδρος δεν είναι του ΔΗΣΥ. Προσκλήθηκε, παρευρέθηκε”, είπε ο Εκπρόσωπος.

“Σας προκαλώ”, πρόσθεσε, “να δείτε τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, το περιεχόμενο των ομιλιών του στις εκδηλώσεις του ΔΗΣΥ στις οποίες παρευρέθηκε, και εάν άσκησε κριτική ή αναφέρθηκε στο όποιο κόμμα”.

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του ΓΓ ΑΚΕΛ Αντρου Κυπριανού πως στις προηγούμενες βουλευτικές, ο κ. Αναστασιάδης, ως Πρόεδρος τότε του ΔΗΣΥ, είχε χαρακτηρίσει κομματάρχη τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, για τον ίδιο ακριβώς λόγο, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως επαναλαμβάνει τα όσα έχει ήδη πει, προσθέτοντας πως “δεν έχουμε προεδρικές εκλογές, έχουμε βουλευτικές εκλογές”.

“Σε μια πενταετία υπάρχουν βουλευτικές εκλογές, υπάρχουν δημοτικές εκλογές, υπάρχουν Ευρωεκλογές, υπάρχουν προεδρικές εκλογές. Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να μην λαμβάνει αποφάσεις”, είπε ο Εκπρόσωπος.

Αναφερόμενος στην κριτική που ασκείται για τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, σημείωσε πως δεν πρέπει να διαφεύγει κανενός ότι η Κυπριακή Δημοκρατία μέχρι το τέλος Μαρτίου βρισκόταν υπό μνημόνιο. “Και όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει σε σχέση με τη λήψη αποφάσεων όταν βρίσκεσαι υπό μνημόνιο”, ανέφερε.

Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε, “το γεγονός ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, που ενδεχομένως είναι η πρώτη φορά, που σε περίοδο προεκλογικής διαδικασίας συνεχίζονται, αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση συνεχίζει κανονικά το έργο της και λαμβάνει αποφάσεις ως εξάλλου είναι και απαίτηση του κυπριακού λαού”.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Χριστοδουλίδης αναφερόμενος στο περιεχόμενο των ομιλιών του Προέδρου Αναστασιάδη, είπε πως ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στο έργο της Κυβέρνησης αυτά τα τρία χρόνια και ευχαρίστησε όσους στήριξαν το έργο της Κυβέρνησης, προσθέτοντας πως “δεν είναι μόνο ο ΔΗΣΥ που στήριξε το έργο της Κυβέρνησης”.

Ο ΔΗΣΥ δεν είχε την απαιτούμενη πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων έτσι ώστε να στηρίξει τις επιλογές της Κυβέρνησης, κατέληξε ο Εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network