MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εκπομπή του BBC «εξετάζει» 65 χρόνια μετά την υπόθεση της Κύπριας πεθεράς που σκότωσε τη νύφη της

Advertisement

Sponsored by exness

Ένα έγκλημα που συγκλόνισε έρχεται ξανά στο φως – Ο εγγονός της Στυλλούς Χριστοφή, που σκότωσε τη νύφη της στο Λονδίνο φέρνει ξανά στο φως την υπόθεση – Σε εκπομπή στην Βρετανική τηλεόραση εξετάζει με δυο δικηγόρους ξανά την υπόθεση

Advertisement

Μια υπόθεση που έχει μείνει στην ιστορία, είναι αυτή της Κύπριας Στυλλούς Χριστοφή, η οποία δολοφόνησε τη Γερμανίδα νύφη της Βρετανία.

65χρόνια μετά ο εγγονός της Τόμυς Χριστοφή, φέρνει ξανά στο φως της δημοσιότητας την υπόθεση, εξετάζοντας την με τους δικηγόρους Sasha Wass και Jeremy Dein στην εκπομπή του BBC «Murder, Mystery and My Family».

Ο εγγονός της Στυλλούς εξετάζει μαζί με τους δικηγόρους, το πώς αντιμετωπίστηκε η μετανάστρια γιαγιά του κατά τη διάρκεια της έρευνας και της δίκης. Παράλληλα, εξετάζουν τις μαρτυρίες, τη ψυχική υγεία της γιαγιάς του, την πολιτιστική προκατάληψη που υπήρχε εναντίον της αλλά και το γλωσσικό φραγμό, που συντέλεσαν στην λανθασμένη καταδίκη της για δολοφονία.

Οι δυο δικηγόροι συμφώνησαν ότι δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη στην υπόθεση της Στυλλούς Χριστοφή με αποτέλεσμα να καταδικαστεί άδικα σε απαγχονισμό.

Όπως αναφέρεται στη σελίδα της εκπομπής, οι δυο δικηγόροι ψάχνουν τα στοιχεία για να αποδείξουν στο δικαστήριο τη λάθος απόφαση του.

Η υπόθεση της Στυλλούς Χριστοφή  

Η Στυλλού μεγάλωσε μόνη της τον γιο της τον Σταύρο στον οποίο έχει μεγάλη αγάπη και λατρεία.

Το 1941 ο γιος της μετακομίζει στη Βρετανία και εγκαθίσταται στο Λονδίνο όπου βρίσκει δουλειά ως σερβιτόρος σε ένα από τα μεγαλύτερα και περίοπτα νυχτερινά κέντρα της πόλης, το Café de Paris. Γνωρίζει και ερωτεύεται τη Hella Bleicher, ένα μοντέλο από τη Γερμανία με την οποία παντρεύεται και αποκτούν τρία παιδιά.

Το 1953 φτάνει στην Αγγλία για να συναντήσει το Σταύρο και τη νέα του οικογένεια. Όμως τελικά έμεινε στην Αγγλία για να βρει δουλειά. Οι σχέσεις όμως μεταξύ της Στυλλούς και της νύφης της δεν ήταν και οι καλύτερες.

Στις 29 Ιουλίου 1954 και ενώ ο Σταύρος έχει φύγει για τη δουλειά η Κύπρια παίρνει το μαντεμένιο δίσκο που συγκεντρώνει τις στάχτες του τζακιού και χτυπάει τη Hella στο κεφάλι με σφοδρότητα. Η άτυχη γυναίκα σωριάζεται στο πάτωμα, αλλά η Στυλλού δεν έχει ολοκληρώσει το έργο της. Παίρνει ένα μαντήλι και τη στραγγαλίζει με τόση δύναμη, που το ύφασμα σκίζει το λαιμό και αναγκάζεται να το βγάλει κόβοντας το. Πριν βγάλει το πτώμα στην αυλή, το λούζει με παραφίνη και του βάζει φωτιά, βγάζει τη βέρα από τη νύφη της και την κρύβει στο δωμάτιό της μέσα σε ένα κομμάτι χαρτί.

Τα μεσάνυχτα ένας γείτονας ονόματι John Young βλέπει τις φλόγες και σπεύδει στο σπίτι να βοηθήσει. Στη δίκη κατέθεσε ότι είδε τη μητέρα του Σταύρου να καίει κάτι που έμοιαζε με κούκλα βιτρίνας και έτσι δεν έκανε τίποτα και επέστρεψε στο σπίτι του.

Το πρωί της επόμενης μέρας ο κύριος και η κυρία Burstoff επιστρέφοντας από την εργασία τους βλέπουν μια γυναίκα να πέφτει στην κυριολεξία στις ρόδες του αυτοκινήτου τους φωνάζοντας σε σπαστά αγγλικά: «Σας παρακαλώ ελάτε. Ξέσπασε φωτιά και τα παιδιά κοιμούνται». Οι γείτονες πιστεύοντας ότι όντως κινδύνευαν τα παιδιά έτρεξαν στο σπίτι, αλλά είδαν τη φωτιά που είχε σβήσει στην αυλή και το καμένο σώμα της Hella στο έδαφος. Το σημάδι του στραγγαλισμού στο λαιμό ήταν ευδιάκριτο και έτσι οι Burstoff κάλεσαν την αστυνομία.

Η Στυλλού προσπάθησε να πείσει τις Αρχές ότι δεν είχε καταλάβει πώς ξέσπασε η φωτιά. Υποστήριξε ότι ξύπνησε από τη μυρωδιά του καπνού και βρήκε το άψυχο σώμα της Hella στην αυλή, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να δώσει επαρκείς εξηγήσεις για το λόγο του υποτιθέμενου αυτοπυρπολισμού της νύφης της. Επέμενε ότι δεν ήξερε τίποτα, αλλά συνελήφθη όταν οι αστυνομικοί βρήκαν στο δωμάτιό της τη βέρα της Hella.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network