MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εκπνέει ο χρόνος υποβολής αιτήσεων στον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης

Advertisement

Sponsored by exness

Οι φοιτητές που έχουν διακόψει τις σπουδές τους λόγω οικονομικών δυσκολιών θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης μέχρι το τις 30 Σεπτεμβρίου.

Advertisement

Τη λειτουργία του Φορέα εξήγγειλε στις 8 Ιουνίου, η Πρώτη Κυρία Άντρη Αναστασιάδη, η οποία μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στη Λάρνακα από το Γυναικείο Όμιλο Πρωτοπορία με στόχο τη συλλογή χρημάτων που θα δοθούν σε άπορους φοιτητές, ανέφερε ότι «έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα για βελτίωση της οικονομίας της Κύπρου, ωστόσο εξακολουθούν συνάνθρωποι μας να έχουν την ανάγκη στήριξης των υπολοίπων προκειμένου να ικανοποιήσουν βασικές τους ανάγκες». 

Όπως ανέφερε είναι χρέος της κοινωνίας να στηρίξει και να μην απογοητεύσει τα νέα παιδιά γι΄ αυτό εξήγησε «προωθήσαμε τη δημιουργία του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης, η ίδρυση του οποίου αγκαλιάστηκε από όλα τα κόμματα με την ομόφωνη ψήφιση του σχετικού Νομοσχεδίου που κατέθεσε η κυβέρνηση».

Σκοπός του συγκεκριμένου Φορέα, συνέχισε, «είναι ακριβώς να στηριχθούν νέοι και νέες που λόγω οικονομικών προβλημάτων αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να διακόψουν τις σπουδές τους και να εξανεμιστούν έτσι οι ελπίδες και τα όνειρα τους για μια καλύτερη ζωή. Η πλήρης διαφάνεια, η εποπτεία της λειτουργίας του από την πλέον αρμόδια Αρχή και ο ετήσιος απολογισμός του έργου του Φορέα, δίνουν την ευκαιρία στους υποστηριχτές του να γνωρίζουν που έχει δαπανηθεί μέχρι και το τελευταίο ευρώ της εισφοράς τους». 

Η κ. Αναστασιάδη είπε ακόμα ότι «είναι σημαντικό ότι οι εισφορές στον Φορέα φορο-απαλλάσσονται γεγονός που αποτελεί και ένα επιπρόσθετο κίνητρο για τη στήριξη του. Θέλω να πιστεύω ότι η πρωτοβουλία αυτή που έγινε ήδη θεσμός και αποδίδει σημαντικό έργο, θα αγκαλιαστεί ακόμα περισσότερο και θα βοηθά με την πάροδο του χρόνου όλο και περισσότερα παιδιά να αποκτήσουν τα εφόδια που χρειάζονται».

Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές μπορούν να προμηθευτούν τις αιτήσεις από το διαδίκτυο είτε από το Γραφείο Εξυπηρέτησης του Πολίτη.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network