MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εκπέμπουν SOS οι καταστηματάρχες στο Παραλίμνι: Ζητούν στήριξη της τοπικής αγοράς

Advertisement

Sponsored by exness

Στήριξη των επαρχιακών αγορών και επιχειρήσεων, αγοράζοντας κυπριακά και τοπικά προϊόντα, ζητούν από τους καταναλωτές οι καταστηματάρχες στο Παραλίμνι

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Κούλα Γούμενου, Πρόεδρος του Σωματείου Καταστηματαρχών Παραλιμνίου «σε αναπνευστήρα βρίσκονται όλα τα καταστήματα στο Παραλίμνι αφού δεν υπάρχει καθόλου δουλειά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και του γεγονότος ότι πάρα πολλοί κάτοικοι της επαρχίας Αμμοχώστου που εργάζονταν στην τουριστική βιομηχανία, είναι άνεργοι και με πολύ λίγα εισοδήματα».

Advertisement

«Προσπαθούμε συνεχώς να επιβιώσουμε και όλα τα καταστήματα έχουν βγάλει ειδικές προσφορές για τα προϊόντα τους ούτως ώστε να προσελκύσουν τους καταναλωτές», είπε.

Πρόσθεσε ότι «τα καταστήματα όχι μόνο στο Παραλίμνι αλλά και σε ολόκληρη την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου κλείνουν το ένα μετά το άλλο, αφού οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούν, χωρίς εισοδήματα να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους». Σύμφωνα με την ίδια αυτό που βλέπει ο καταναλωτής περπατώντας στους δρόμους είναι καταστήματα και επιχειρήσεις να είναι κλειστά και να έχουν στις βιτρίνες τους αντί προϊόντα, πινακίδες στις οποίες αναγράφεται ότι «πωλείται» ή «ενοικιάζεται».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κ. Γούμενου ανέφερε ότι «ως Σωματείο Καταστηματαρχών στείλαμε επιστολές σε διάφορους φορείς μεταξύ των οποίων τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εργασίας χωρίς όμως καμία ανταπόκριση».

«Αυτά που ζητούμε στην επιστολή θεωρούμε πως είναι πολύ λογικά, αφού μεταξύ αυτών είναι η παράταση στην περίοδο αποπληρωμής δανείων και εταιρικού φόρου και η αναστολή δόσεων και ενοικίων» είπε και σημείωσε πως «πραγματικά οι επιχειρήσεις όχι μόνο της επαρχίας Αμμοχώστου αλλά και ολόκληρης της Κύπρου δεν έχουν φτάσει ποτέ σε παρόμοιο σημείο».

Το Σωματείο Καταστηματαρχών, συνέχισε «απευθύνει στους καταναλωτές, έκκληση για στήριξη της τοπικής αγοράς και των επιχειρήσεων».

Οι τρεις βασικοί άξονες της εκστρατείας με τίτλο «ΣτηριΖΩ την τοπική αγορά» που άρχισε το Σωματείο εδώ και λίγο καιρό, με στόχο την έμπρακτη στήριξη στους επιχειρηματίες της περιοχής, είπε, είναι «Ψωνίζω στη πόλη μου, Στηρίζω τις τοπικές επιχειρήσεις και Ψωνίζω τοπικά προϊόντα». «Εκτός από κάποια δώρα που αυτή την εποχή θα αγοράσουν οι καταναλωτές, δεν υπάρχει η δυνατότητα να προμηθευτούν οτιδήποτε άλλο αφού μέχρι τα Χριστούγεννα όλες οι επιχειρήσεις εστίασης θα είναι κλειστές», σημείωσε.

Σε άλλη ερώτηση η κ. Γούμενου «κάλεσε επίσης τον κόσμο να αποφεύγει να αγοράζει διαδικτυακά και να στηρίξει τις τοπικές επιχειρήσεις, που διαθέτουν όλα τα προϊόντα σε λογικές τιμές. Σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύει όχι μόνο η επαρχία Αμμοχώστου αλλά και ολόκληρη η Κύπρος, όλοι οφείλουμε να στηρίξουμε τους γύρω μας» ανέφερε και εξέφρασε την ελπίδα «ο κόσμος να ανταποκριθεί στην εκστρατεία μας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network