MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εκπαιδευτικό ταξίδι στις Βρυξέλλες για 17 Ε/κ και Τ/κ νέους με υποτροφία της ΕΕ

Advertisement

Sponsored by exness

Εενημέρωση των μαθητών για τη λειτουργία των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και για τις ευρωπαϊκές πολιτικές και προγράμματα

Εκπαιδευτικό ταξίδι στις Βρυξέλλες πραγματοποιούν 17 νέες και νέοι Τ/κ και Ε/κ, μαθήτριες και μαθητές λυκείου, που φοιτούν σε Κολέγια του Ηνωμένου Κόσμου (United World Colleges – UWC) στη Γερμανία και στις Κάτω Χώρες στο πλαίσιο του προγράμματος υποτροφιών της Κομισιόν.

Advertisement

Αντικείμενο της επίσκεψης την Τετάρτη και την Πέμπτη είναι η ενημέρωση των μαθητών για τη λειτουργία των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και για τις ευρωπαϊκές πολιτικές και προγράμματα. Επίσης επρόκειτο να συναντηθούν με μέλη του γραφείου της Επιτρόπου Συνοχής Ελίζα Φερέιρα, στο χαρτοφυλάκιο της οποίας εντάσσεται το Πρόγραμμα Βοήθειας προς την Τουρκοκυπριακή Κοινότητα και τη στήριξη των προσπαθειών επανένωσης και επίλυσης του Κυπριακού.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης, με τίτλο «Επιστροφή στις ρίζες: Η κυπριακή νεολαία για ένα μέλλον ειρήνης και ενότητας» (Back to the Roots: Cypriot Youth for a Peaceful and United Future), περιλάμβανε επίσης επίσκεψη στην έκθεση «Experience Europe» της Κομισιόν, και στο μουσείο «Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας». Επίσης προγραμματιζόταν συνάντηση με νεανική ΜΚΟ η οποία προωθεί την ειρήνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ευρώπη.

«Η νεολαία της Κύπρου μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των κοινοτήτων της Κύπρου» καθώς αποδεικνύει πως η συνύπαρξη είναι εφικτή, ανέφερε σε γραπτή δήλωση ο επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάριο Νάβα.

«Ελπίζω ότι ολόκληρη η ακαδημαϊκή τους εμπειρία στα UWC και η σημερινή επίσκεψή τους στις Βρυξέλλες θα εμπνεύσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες και από τις δύο κοινότητες της Κύπρου να στείλουν ένα μήνυμα συνεργασίας και ενότητας σε ολόκληρο το νησί», πρόσθεσε.

Μαθήτριες και μαθητές που φοιτούν στα UWC είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με την Επίτροπο Φερέιρα κατά την επίσκεψή της στον Κύπρο τον Ιούλιο του 2022.

Το πρόγραμμα της ΕΕ για σπουδές στα UWC ξεκίνησε το 2019, και μέχρι σήμερα έχει χορηγήσει 46 υποτροφίες της ΕΕ σε Ε/Κ και Τ/Κ μαθητές και μαθήτριες που θέλουν να ολοκληρώσουν το απολυτήριο international baccalaureate σε σχολεία του δικτύου στην Ευρώπη (UWC Adriatic στην Ιταλία, UWC Maastricht στις Κάτω Χώρες, UWC Mostar στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη και UWC Robert Bosch College στη Γερμανία).

Τα UWC διοργανώνουν επίσης δραστηριότητες στην Κύπρο, όπως σύντομα μαθήματα, προγράμματα καθοδήγησης και εργαστήρια, στα οποία συμμετέχουν νέοι και νέες από την Κύπρο, την Ευρώπη και την περιοχή της Μεσογείου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network