MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εκπαιδευτικά ζητήματα απασχόλησαν συναντήσεις της ΥΠΑΝ με Πρέσβεις Γαλλίας και Ισραήλ

Advertisement

Sponsored by exness

Εκπαιδευτικά ζητήματα απασχόλησαν συναντήσεις της ΥΠΑΝ με Πρέσβεις Γαλλίας και Ισραήλ – Συζητήθηκαν oι προσπάθειες για ενίσχυση της διδασκαλίας των Γαλλικών στη δημόσια εκπαίδευση στην Κύπρο

Θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων της Κύπρου με τη Γαλλία και το Ισραήλ, με έμφαση σε ζητήματα εκπαίδευσης, ήταν στο επίκεντρο διαδοχικών συναντήσεως της Υπουργού Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνάς Μιχαηλίδου, με τους πρέσβεις των δύο χωρών στο νησί. Οι συναντήσεις, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου, πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023.

Advertisement

Στη συνάντηση με την Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο, Σαλίνα Καταλάνο, «συζητήθηκαν oι προσπάθειες που καταβάλλει η Κύπρος τα τελευταία χρόνια για την ενίσχυση της διδασκαλίας των Γαλλικών στη δημόσια εκπαίδευση, καθώς και τρόποι για περαιτέρω ενίσχυσής της».

Επίσης, «συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το Γαλλο-κυπριακό σχολείο, ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για δημιουργία Κέντρου Εκπαίδευσης, Καινοτομίας και Έρευνας (Campus) στην περιοχή της Αθαλάσσας, όπου στεγάζονται το Γαλλοκυπριακό Σχολείο, το Ινστιτούτο Κύπρου και το παρακείμενο Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών».

Στη συνάντηση συζητήθηκαν, επίσης, «θέματα Ανώτερης Εκπαίδευσης και η επιλογή της Γαλλίας για σπουδές από Κύπριους φοιτητές, όπως και η ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης των σχέσεων στον τομέα αυτό».

Συζητήθηκαν, παράλληλα, «οι επικείμενοι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι το 2024 και δράσεις προώθησης των αξιών του Ολυμπισμού που θα μπορούσαν να προωθηθούν από κοινού».

Τέλος, Υπουργός και Πρέσβειρα «εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πολύ εποικοδομητική συνάντηση που είχαν και συμφώνησαν ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο και θέληση και από τις δυο πλευρές για περαιτέρω ενίσχυση της μέχρι σήμερα πολύ καλής συνεργασίας των δύο χωρών στα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας».

Στη συνάντηση με τον Πρέσβη του Ισραήλ, Όρεν Ανόλικ, «συζητήθηκε το θέμα του Προγράμματος Συνεργασίας στους τομείς Εκπαίδευσης, Επιστημών, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ, το οποίο βρίσκεται στην τελική φάση της ανανέωσής του για την περίοδο 2023-2025».

Αθηνά Μιχαηλίδου και Όρεν Ανόλικ, «συμφώνησαν όπως το εν λόγω πρόγραμμα υπογραφεί το προσεχές διάστημα, εφόσον οριστικοποιηθούν κάποια τελευταία σημεία επί του κειμένου».

Οι δύο συζήτησαν, επίσης, για την εν εξελίξει διαδικασία ανανέωσης του Μνημονίου Συναντίληψης που υπάρχει ανάμεσα στο Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και το Yad Vashem, το Παγκόσμιο Κέντρο Μνήμης του Ολοκαυτώματος στην Ιερουσαλήμ. Σε αυτό το πλαίσιο, έγινε αναφορά και στις πετυχημένες δράσεις που γίνονται στα σχολεία για το θέμα του Ολοκαυτώματος.

Υπουργός και Πρέσβης συμφώνησαν, τέλος, όπως η διμερής συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο, με τη μορφή ανταλλαγής πληροφοριών, καλών πρακτικών και εμπειρογνωμόνων, σε θέματα όπως η σχολική ηγεσία, η βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων, η τεχνητή νοημοσύνη, η καινοτομία, η εκπαίδευση στα ναυτιλιακά και η εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network