MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Έκλεισαν οι κάλπες… Ο λαός μίλησε

Advertisement

Sponsored by exness

Η Κύπρος στις κάλπες – 542.915 ψηφοφόροι εκλέγουν τη νέα Βουλή – Τις 56 έδρες διεκδικούν 13 κόμματα ή σχηματισμοί, καθώς και ανεξάρτητοι υποψήφιοι – Πως προχωρά η διαδικασία, τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών και τα… απρόοπτα – Στις 18:00 τα αποτελέσματα των EXIT POLLS – Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις από τη δημοσιογραφική ομάδα της Cyprus Times

Οι κάλπες άνοιξαν στις 07:00 και θα κλείσουν στις 18:00, με διάλειμμα μιας ώρας στις 12:00. Το ίδιο ωράριο θα τηρηθεί και στις κάλπες που στήθηκαν στην Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα).

Advertisement

Σε ό,τι αφορά τα εκλογικά κέντρα στο Ηνωμένο Βασίλειο (Λονδίνο), οι ώρες που έχουν καθοριστεί είναι από τις 08:00 μέχρι τις 16:00, με διάλειμμα μεταξύ 12:00 μέχρι 12:30, ώστε οι κάλπες να κλείσουν την ίδια ώρα παντού.

Έφορος Εκλογής εκλογικής Περιφέρειας Λάρνακας Ηλέκτρα Παναγιώτου

«Ο κόσμος μπορεί να ψηφίσει στις βουλευτικές εκλογές εκτός από το εκλογικό βιβλιάριο και με τις νέου τύπου ταυτότητες. Για τη Λάρνακα οι ψηφοφόροι μπορούν να βάλουν μέχρι δύο σταυρούς προτίμησης». Για την εκλογική περιφέρεια Λάρνακας έχουν υποβληθεί 51 υποψηφιότητες εκ των οποίων 13 γυναίκες.

Έφορος Εκλογικής Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου Μαίρη Λάμπρου — 39 πουψήφιοι

Με απόλυτη τάξη και ηρεμία άρχισε η εκλογική διαδικασία στην πόλη της Πάφου για ανάδειξη των τεσσάρων εδρών στην Επαρχία Πάφου, που διεκδικούν 39 υποψήφιοι από κομματικούς συνδυασμούς και ένας ανεξάρτητος.

Έφορος Εκλογής,  Έπαρχος Λεμεσού, Κυριάκος Τσολάκης — Ομαλά ξεκίνησε η Λεμεσός

«Κανονικά και χωρίς να παρουσιαστεί οποιοδήποτε πρόβλημα άρχισε στις 7:00 η ψηφοφορία στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού». Συνολικά 106 υποψήφιοι από τους οποίους 23 είναι γυναίκες, διεκδικούν το βουλευτικό αξίωμα στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού και προέρχονται από 12 συνδυασμούς κομμάτων, ενώ ένας είναι ανεξάρτητος υποψήφιος.

Έπαρχος Αμμοχώστου Ανδρέας Κτωρίδης — 89 υποψήφιοι εκ των οποίων 18 γυναίκες

51 εκλογικά κέντρα στην επαρχία. Το μεγαλύτερο εκλογικό κέντρο είναι στο Γυμνάσιο Δερύνειας με 700 εκλογείς και το μικρότερο στο Δημοτικό Σχολείο Αχερίτου με 427 εκλογείς. Υπενθυμίζεται ότι 89 υποψήφιοι, εκ των οποίων 18 γυναίκες, από δώδεκα κόμματα και συνδυασμούς υπέβαλαν υποψηφιότητα για τις βουλευτικές εκλογές διεκδικώντας μία από τις 11 έδρες της Αμμοχώστου.

429 εκλογικά κέντρα στη Λευκωσία με 542.915 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους

Κανονικά ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία και στα 429 εκλογικά κέντρα της Λευκωσίας. Ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων εκλογέων, που έχουν δικαίωμα ψήφου στις σημερινές εκλογές, ανέρχεται στους 542.915. 

Αστυνομία Κύπρου

Ομαλά ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία. Σε εγρήγορση βρίσκεται η αστυνομική δύναμη για αντιμετώπιση οποιοδήποτε προβλημάτων.

Μαρωνίτες και Λατίνοι στις κάλπες

Άρχισε κανονικά στις 7 π.μ. η ψηφοφορία για την ανάδειξη αντιπροσώπων των Θρησκευτικών Ομάδων των Μαρωνιτών και Λατίνων.

Ο Γενικός Εφορος υπενθυμίζει, επίσης, ότι και η διαλογή και καταμέτρηση των ψήφων για την εκλογή αντιπροσώπων των Θρησκευτικών Ομάδων των Μαρωνιτών και Λατίνων θα γίνει στα ίδια τα εκλογικά κέντρα, υπό την εποπτεία των προεδρευόντων υπαλλήλων και η ανακήρυξη αυτών που θα εκλεγούν θα γίνει στο Συνεδριακό Κέντρο “ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ” γύρω στις 10.00 μ.μ.

Κάλεσμα Γενικού Εφόρου προς τους ψηφοφόρους 

Η πρώτη ενημέρωση από τον Γενικό Έφορο Εκλογών  έγινε λίγο μετά τις 8 το πρωί. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στις 7.00 π.μ. άνοιξαν οι κάλπες σε όλα τα εκλογικά κέντρα, που λειτουργούν στη Δημοκρατία και την Ελλάδα, και άρχισε η ψηφοφορία για την εκλογή των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων. Η ψηφοφορία θα συνεχιστεί μέχρι τις 12 το μεσημέρι και μετά από διακοπή μιας ώρας θα επαναρχίσει η ώρα 1.00 μ.μ. και θα λήξει τελικά στις 6.00 μ.μ.

Ο προεδρεύων της εκλογής μπορεί, αν παραστεί ανάγκη, να παρατείνει τις ώρες της ψηφοφορίας μέχρι και τα μεσάνυκτα, αν βρίσκονται έξω από το εκλογικό του κέντρο ψηφοφόροι που αναμένουν να ψηφίσουν.

Ως Γενικός Έφορος Εκλογών θεωρώ ότι οφείλω να καλέσω όλους τους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και να διατυπώσουν με υπεύθυνο τρόπο την επιλογή τους. 

Χωρίς προβλήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα – 3.607 ψηφοφόροι

Χωρίς προβλήματα ή καθυστερήσεις άρχισε η ψηφοφορία για τις βουλευτικές εκλογές στα έξι εκλογικά κέντρα που έχουν στηθεί στην Ελλάδα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, με τη διαδικασία να κυλά απολύτως ομαλά.

Στην Αθήνα λειτουργούν  τρία εκλογικά κέντρα και είναι όλα στην Κυπριακή Πρεσβεία, στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν δύο εκλογικά κέντρα, το 4ο και το 5ο ενώ στην Πάτρα λειτουργεί  το 6ο Εκλογικό Κέντρο, στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, (Πλατεία Βασιλέως,  Γεωργίου Α’, 2ος όροφος).

Συνολικά, εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους για αυτήν την εκλογική μάχη είναι 3.607 ψηφοφόροι.  Οι 1970 είναι στην Αθήνα, οι 1.263 στη Θεσσαλονίκη και οι 374 στην Πάτρα.

1500 μέλη της Αστυνομίας για ομαλή διεξαγωγή των εκλογών

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, μιλώντας στο ΚΥΠΕ είπε πως τα μέλη της Αστυνομίας πως σήμερα βρίσκονται επί ποδός, λόγω βουλευτικών εκλογών, γύρω στα 1500 μέλη της Αστυνομίας.

Τα μέλη της δύναμης ανέλαβαν τα καθήκοντά τους η ώρα 6 το πρωί στα εκλογικά κέντρα ενώ από τις 6 το πρωί λειτούργησε και το Κέντρο Συντονισμού στο Αρχηγείο Αστυνομίας, και υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τα Κέντρα που ήδη λειτουργούν στις Αστυνομικές Διευθύνσεις. Ανέφερε ακόμα πως το Κέντρο Συντονισμού λειτουργεί υπό την εποπτεία και την ευθύνη του Υπαρχηγού της Αστυνομίας, ενώ για όλα τα θέματα τηρείται ενήμερος ο Αρχηγός της Δύναμης.

Όλα καλά… και στα εκλογικά κέντρα στο εξωτερικό

Ομαλά ξεκίνησαν τη λειτουργία τους τα εκλογικά κέντρα στο εξωτερικό, σύμφωνα με τον Έφορο Εκλογής Εξωτερικού Κυριάκο Κούρο.

 «Στο Λονδίνο τα εκλογικά κέντρα ανοίγουν στις 08.00 τοπική ώρα. Υπολογίζουμε σε μισή ώρα να έχουμε την πρώτη ενημέρωση για την προσέλευση, στα κέντρα της Ελλάδας».

Κωνσταντίνος Νικολαϊδης

Νέα έκκληση από το Γενικό Εφορο Εκλογών για προσέλευση στις κάλπες

Στις 23.00 θα έχουν καταμετρηθεί οι ψήφοι και αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα της εκλογής των μελών των Αντιπροσώπων, δήλωσε ο Γενικός Εφορος Εκλογών Κωνσταντίνος Νικολαϊδης, ο οποίος στις 9.30 το πρωί επανέλαβε την έκκλησή του προς τους ψηφοφόρους να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Ο Γενικός Έφορος επανέλαβε ότι η προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες διεξάγεται ομαλά μέχρι τώρα, ωστόσο δεν είχε ενώπιον του τα όποια στοιχεία προσέλευσης. 

Προσέλευση ψηφοφόρων μέχρι τις 10 το πρωί

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών Κωνσταντίνος Νικολαϊδης ανακοίνωσε τα ποσοστά συμμετοχής στην κάλπη μέχρι τις 10 το πρωί. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία η προσέλευση είναι ελάχιστα μειωμένη συγκριτικά με τις βουλευτικές του 2011 σε όλες τις επαρχίες στην Κύπρο ενώ εξαίρεση αποτελούν οι ψηφοφόροι στο εξωτερικό. 

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τα ποσοστά προσέλευσης

«Φτωχή» η προσέλευση στα εκλογικά κέντρα του Λονδίνου

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται από τις 8 το πρωί τοπική ώρα (10 π.μ.ώρα Κύπρου) η εκλογική διαδικασία στα εκλογικά κέντρα του Λονδίνου.

Από 18% έως 35% κυμαίνεται έως το μεσημέρι τοπική ώρα η συμμετοχή των ψηφοφόρων στην εκλογική διαδικασία στα κέντρα που λειτουργούν στο Λονδίνο.
 
Μέχρι το διάλειμμα μισής ώρας στις 12 τοπική (2 Κύπρου) η προσέλευση σε καθένα από τα δύο εκλογικά κέντρα στο κτίριο της Ύπατης Αρμοστείας δεν ξεπερνούσε το 18%, ενώ αντιστοίχως στα δύο εκλογικά κέντρα του Κυπριακού Κοινοτικού Κέντρου στο βόρειο Λονδίνο η συμμετοχή έχει ανέλθει στο 34,9%.
 
Συνολικά 1.977 εκλογείς έχουν εγγραφεί στους καταλόγους ώστε να έχουν δικαίωμα ψήφου στη Μεγάλη Βρετανία. – 1.196 στην Ύπατη Αρμοστεία και 781 στο Κοινοτικό Κέντρο.

Υπήρξαν ωστόσο και περιπτώσεις απογοήτευσης ψηφοφόρων. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Σύμφωνα και με τον Ύπατο Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο Ευριπίδη Λ. Ευρυβιάδη, όλα κυλούν ομαλά στα εκλογικά κέντρα στη Μεγάλη Βρετανία.

Έκλεισαν οι κάλπες — Διακοπή μίας ώρας

Στις 12 το μεσημέρι και για μία ώρα έκλεισαν οι κάλπες σε όλα τα εκλογικά κέντρα για διάλειμμα. Το ίδιο ισχύει και για τα εκλογικά κέντρα στην Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα).

Ποσοστά προσέλευσης μέχρι τις 12

Στο 29,7% η προσέλευση στις κάλπες μέχρι τις 12. Πιο μειωμένη προσέλευση στη Λεμεσό σε σχέση με το 2011.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά ανά επαρχία

Άνοιξαν και πάλι οι κάλπες — Δικαίωμα ψήφου μέχρι και τις 6 το απόγευμα

Επανήρχισε η εκλογική διαδικασία σε όλα τα εκλογικά κέντρα έπειτα από μίας ώρα διάλειμμα. Οι κάλπες θα παραμείνουν ανοικτές μέχρι και τις 6 το απόγευμα.

Στις 11 μ.μ. η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της 1ης κατανομής

Ουδέν πρόβλημα παρατηρείται στη διαδικασία της εκλογής, δήλωσε ο Γενικός Έφορος Εκλογών κ. Κωνσταντίνος Νικολαΐδης, προσθέτοντας ότι όλα προχωρούν σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Εσωτερικών.

Σε δηλώσεις του στη 1 μ.μ., οπόταν και επανάρχισε η διαδικασία ψηφοφορίας, ο κ. Νικολαΐδης σημείωσε πως, εάν όλα εξελιχθούν ομαλά, αναμένεται ότι στις 11 μ.μ. θα ανακοινωθεί το ποσοστό για την πρώτη κατανομή, η οποία θα γίνει από τους Εφόρους Εκλογής των Περιφερειών. Ακολούθως, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της δεύτερης και τρίτης κατανομής.

Όσον αφορά την ανακήρυξη των εκπροσώπων των θρησκευτικών ομάδων των Μαρωνιτών και των Λατίνων, ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανέφερε ότι αυτή αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 10 μ.μ..

Καταμέτρηση και ανακοίνωση αποτελεσμάτων

Η διαλογή και καταμέτρηση των ψήφων θα γίνει επιτόπου, στα ίδια τα εκλογικά κέντρα, ευθύς αμέσως μετά τη λήξη της ψηφοφορίας. Με το κλείσιμο των καλπών επιτρέπεται και η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των EXIT POLLS.

Το τελικό αποτέλεσμα όσον αφορά στα ποσοστά ψήφων κάθε κόμματος ή ανεξάρτητου υποψηφίου και τον αριθμό των εδρών που θα καταλάβουν, κατά εκλογική περιφέρεια, από την πρώτη κατανομή των εδρών αναμένεται μέχρι τις 23:00 περίπου και στη συνέχεια θα γίνει από το Γραφείο του ΓΕ Εκλογών η διαδικασία της δεύτερης και τρίτης κατανομής των εδρών.

Ψήφισαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι πολιτικοί αξιωματούχοι

Την αρχή έκανε… ο απερχόμενος Πρόεδρος της Βουλής

Ο πρώτος από τους πολιτικούς αξιωματούχους που προσήλθε στην κάλπη ήταν ο Πρόεδρος της απερχόμενης Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο ΣΤ’ Δημοτικό Σχολείο στην Κάτω Πάφο. 

Στην κάλπη ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ

Συνοδευόμενος από το μέλος του ΑΚΕΛ Στέφανο Στεφάνου ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού βρέθηκε στις 8:30 το πρωί στο Λύκειο Στροβόλου στη Λευκωσία όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα. Κάλεσμα προς τους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες καθώς όπως ανάφερε με την αποχή δεν θα λυθεί κανένα πρόβλημα.

Πρόεδρος της Οργάνωσης Αγωνιστών Δικαιοσύνης

Την ελπίδα οι εκλογές να διεξαχθούν με βάση το νόμο, δημοκρατικά, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Αγωνιστών Δικαιοσύνης (ΟΑΔ) Μιχάλης Μηνά. Ο κ. Μηνά άσκησε το πρωί το εκλογικό του δικαίωμα στο Ενιαίο Λύκειο Κύκκου Β`, συνοδευόμενος από μέλη και υποψήφιους της ΟΑΔ.

Ψήφισε παρέα με τα εγγόνια του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης 

Υποστηρικτές του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη τον ανέμεναν στο Λανίτειο Λύκειο Λεμεσού όπου έφθασε λίγο μετά τις 9 το πρωί για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Ο Πρόεδρος έφθασε στο εκλογικό κέντρο συνοδευόμενος απ΄ όλη την οικογένεια του.

Σε δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά ο Πρόεδρος ανέφερε ότι από αύριο θα επιχειρήσει συγκλίσεις σε ουσιαστικά θέματα. Όσον αφορά το ενδεχόμενο αποχής των πολιτών από τις κάλπες τόνισε ότι οι πολίτες πρέπει να κατέλθουν στις κάλπες κι αν δεν το πράξουν τότε δε μπορούν να διαμαρτύρονται. 

Πρόεδρος Κινήματος Σημαία

Στις 8:45 το πρωί άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Πρόεδρος του Κινήματος Σημαία Σταύρος Ιωάννου στο Δημοτικό Σχολείο Αλάμπρας.

Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Ψήφισε γύρω στις 9:30 ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου. Κατέφθασε στο Γυμνάσιο Ακρόπολης (Αγίων Ομολογητών) συνοδευόμενος από τη σύζυγό του αλλά και υποψήφιους βουλευτές.

Έκκληση κι από το Μαρίνο Σιζόπουλο: Ο λόγος στους πολίτες

«Οι πολίτες έχουν τον πρώτο λόγο και την ευθύνη», διαμήνυσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο Λανίτειο Λύκειο στη Λεμεσό. Με τη σειρά του, κάλεσε τους πολίτες να πουν όχι στην αποχή «γιατί μπορεί να διαιωνίσει τα προβλήματα».

Δημήτρης Χριστόφιας : «Η καρδιά μου είναι αριστερά»

Στην κατεχόμενη πατρίδα και στο ενδεχόμενο «να φτάσουμε σε λύση όπως λένε φέτος γιατί δεν αντέχει άλλη η Τ/κ κοινότητα που αφομοιώνεται», στάθηκε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Δημήτρης Χριστόφιας. Οι δηλώσεις έγιναν στο Γυμνάσιο Έγκωμης όπου ο κ. Χριστόφιας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα λέγοντας με νόημα ότι «Η καρδιά μου είναι αριστερά».

Γιώργος Λιλλήκας: Από τη ψήφο τους θα εξαρτηθεί η ποιότητα ζωής τους

Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Γιώργος Λιλλήκας, επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών, στο Λύκειο Ακροπόλεως στη Λευκωσία. Κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν καθώς όπως είπε «Από τη δική τους συμμετοχή θα εξαρτηθεί η ποιότητα της ζωής τους και του κοινοβουλίου».

Πρόεδρος Πνοής Λαού

Ο  Πρόεδρος Πνοής Λαού Άθως Κυριάκου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα γύρω στις 10:45 το πρωί στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας στον Στρόβολο.

Γιώργος Βασιλείου: Όλοι οι πολίτες έχουν υποχρέωση να προστατεύσουν τον τόπο

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας , Γιώργος Βασιλείου, έστειλε το μήνυμα ότι όλοι οι πολίτες του τόπου έχουν υποχρέωση να προστατεύσουν τον τόπο προσερχόμενοι στην κάλπη. Ο κ. Βασιλείου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα γύρω στις 11 το πρωί στο Δημοτικό Σχολείο Λυκαβητού στη Λευκωσία.

Νικόλας Παπαδόπουλος: «Ούτε αριστερά, ούτε δεξιά…»

Με το σύνθημα  «Ούτε αριστερά, ούτε δεξιά, με το ΔΗΚΟ μόνο μπροστά» ο Πρόεδρος της Δημοκρατικού Κόμματος έστειλε το δικό του μήνυμα στους ψηφοφόρους από το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ανδρέου στη Λευκωσία όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

Πρόεδρος ΕΛΑΜ

Στην επαρχία Λευκωσίας και συγκεκριμένα στο Κοινοτικό Συμβούλιο Πολιτικού ψήφισε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου.

Πρόεδρος Κόμματος για τα ζώα Κύπρου

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε στις 11:15 το πρωί ο Πρόεδρος Κόμματος για τα ζώα Κύπρου στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αποστόλου Ανδρέα στη Λεμεσό.

Με μεγάλη αισιοδοξία ο Γιώργος Περδίκης

Αισιόδοξος παρουσιάστηκε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας πολιτών Γιώργος Περδίκης μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο Δημοτικό Σχολείο Δασουπόλεως στη Λευκωσία εξέφρασε τη σιγουριά του ότι το Κίνημα Οικολόγων και η Συνεργασία πολιτών θα βρίσκονται στη νέα Βουλή.

Ψήφισε για πρώτη φορά ως Πρόεδρος η κ. Θεοχάρους

Συνοδευόμενη από τη μητέρα της η Ελένη Θεοχάρους προσήλθε στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό για να ψηφίσει για πρώτη φορά ως Πρόεδρος του Κινήματος «Αλληλεγγύης». Στις δηλώσεις της κάλεσε τον κόσμο να προσέλθει στις κάλπες ενώ ευχαρίστησε όσους στήριξαν το Κίνημα της.

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος ο Β

Μιλώντας  από το  εκλογικό κέντρο του Α’ Δημοτικού σχολείου Πάφου στο οποίο μετέβη για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, ο  Μακαριότατος ευχήθηκε  όπως ο λαός να διαλέξει τους καλύτερους.

Πρόσθεσε  ακόμη ότι “μια πολυφωνία μέσα στη Βουλή δεν βλάπτει μάλλον είναι ίδιον της Δημοκρατίας να έχει πολλές φωνές”, δηλώνοντας παράλληλα ” πως τις πολλές φωνές δεν πρέπει να τις φοβούμαστε” .

Κάτω από το μισό η προσέλευση στις κάλπες μέχρι τις 15.00

Υπολογίζεται ότι ψήφισε το 46,4% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων μέχρι τις 15.00, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Γενικό Εφορο Εκλογής Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, Κωνσταντίνο Νικολαϊδη.

Ο Γενικός Εφορος ανέφερε ότι η ψηφοφορία διεξάγεται ομαλά με τάξη και ηρεμία.

Δείτε αναλυτικά στοιχεία ανά επαρχία ΕΔΩ .

Στο 60% η συμμετοχή των ψηφοφόρων μέχρι τις 17.00

Στο 60% βρίσκεται η συμμετοχή ψηφοφόρων στις εκλογές μέχρι τις 17.00, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο Γενικός Εφορος Εκλογών Κωνσταντίνος Νικολαϊδης.

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία ανά επαρχία ΕΔΩ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network