MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εκκρίθηκε νέα οδηγία για την καταπολέμηση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες

Advertisement

Sponsored by exness

Οι Υπουργοί Δικαιοσύνης ενέκριναν νέα οδηγία-Οι νέοι κανόνες περιλαμβάνουν θέσπιση ελάχιστων προϋποθέσεων για τον ορισμό των ποινικών αδικημάτων και των κυρώσεων

Advertisement

Το Συμβούλιο των Υπουργών Δικαιοσύνης που συνεδριάζει σήμερα από το πρωί στο Λουξεμβούργο, ενέκρινε τελικώς τη νέα οδηγία για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, η οποία εισάγει νέες ποινικές διατάξεις που θα διαταράξουν και θα εμποδίσουν την πρόσβαση των εγκληματιών σε οικονομικούς πόρους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χρησιμοποιούνται για τρομοκρατικές δραστηριότητες.

Οι νέοι κανόνες περιλαμβάνουν θέσπιση ελάχιστων προϋποθέσεων για τον ορισμό των ποινικών αδικημάτων και των κυρώσεων που σχετίζονται με τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ενώ οι πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες θα τιμωρούνται με μέγιστη διάρκεια φυλάκισης 4 ετών και οι δικαστές μπορούν να επιβάλλουν πρόσθετες κυρώσεις και μέτρα (π.χ. προσωρινή ή μόνιμη εξαίρεση από την πρόσβαση σε δημόσια χρηματοδότηση, πρόστιμα κ.λπ.). Επιπλέον η οδηγία προβλέπει επιβαρυντικές περιστάσεις θα ισχύουν για περιπτώσεις που συνδέονται με εγκληματικές οργανώσεις ή για αδικήματα που διαπράττονται κατά την άσκηση ορισμένων επαγγελματικών δραστηριοτήτων, αλλά και τη δυνατότητα επιμερισμού ευθύνης νομικών προσώπων για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, οι οποίες μπορούν να αντιμετωπίσουν μια σειρά κυρώσεων (π.χ. αποκλεισμός από κρατικές ενισχύσεις, τοποθέτηση υπό δικαστική εποπτεία, δικαστική εκκαθάριση).

Τέλος προβλέπει την άρση των εμποδίων στη διασυνοριακή δικαστική και αστυνομική συνεργασία μέσω της θέσπισης κοινών διατάξεων για τη βελτίωση των ερευνών. Όσον αφορά τις διασυνοριακές υποθέσεις, οι νέοι κανόνες διευκρινίζουν ποιο κράτος μέλος είναι αρμόδιο και πώς θα συνεργάζονται τα υποψήφια κράτη μέλη, καθώς και πώς θα εμπλέκεται η Eurojust.

Aξίζει να σημειωθεί ότι το Συμβούλιο κατέληξε σε συμφωνία και επί της οδηγίας για την αφερεγγυότητα επιχειρήσεων μετά από δύο χρόνια διαπραγματεύσεων.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network